Friptură de peşte în ulcele
Ingrediente:
- 700 g peşte,
- 8-10 cartofi,
- 1 praz,
- 4-5 linguri de ulei,
- 1-2 ardei graşi,
- 1 lingură făină de grîu,
- 1-2 căţei de usturoi,
- 2-3 linguri vin de masă alb sec,
- ½ lingură pastă de roşii,
- sare,
- piper negru măcinat,
- foi de dafin,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Peştele curăţat de oase se taie bucăţi, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin, cu ulei şi se lasă pentru 20-30 minute. Apoi se trece prin faină şi se rumeneşte în ulei. După aceasta se pune în ulcele, se adaugă cartofii tăiaţi feliuţe şi prăjiţi, se presară cu praz mărunţit şi prăjit şi ardei gras tăiat mărunt, se toarnă bulionul, pasta de roşii prăjită. Se adaugă verdeaţa, sarea piperul, foile de dafin, usturoiul pisat şi se înăbuşă la cuptor pînă este gata.
Friptura se serveşte în ulcele, se presără cu verdeaţă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucatar-sef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1568
- Populația:
- 535 locuitori
Tăura Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 1.28 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tăura Veche și Tăura Nouă. Satul Tăura Veche se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 116 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 535 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1568 cu denumirea Tăuri.