![views](/assets/images/bg/eye_orange.png)
Crap înăbuşit în marinată ca la ţară
Ingrediente:
• 1 crap (1,5 kg),
• 1 ceapă,
• 1 morcov,
• 0,4 rădăcină de ţelina,
• sare,
• piper negru măcinat.
Pentru marinată:
• 1 pahar oţet (6%),
• 1 pahar ulei vegetal,
• 1 pahar apă,
• sare,
• piper boabe,
• 2-3 frunze de dafin.
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se taie felii de 2-3 cm mărime, se sărează şi se piperează. Se face marinata cu oţet, ulei, apă şi condimente. Ceapa şi ţelina se taie fidea, morcovul se taie felii. Într-un vas adînc emailat se pun legumele, deasupra se pune peştele, se toarnă marinata şi se căleşte la foc foarte mic timp de 3-3,5 ore pînă este gata. Peştele este gata, atunci cînd coastele şi oasele spinării sînt moi.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XVIII
- Populația:
- 59 locuitori
Ocniţa-Ţărani este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Ocniţa-Ţărani a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.