Peşte copt cu dovlecei şi praz
Ingrediente:
- 800 g fileu de peşte (batog, calcan, şalău, crap),
- 3-4 dovlecei,
- 2 fire praz,
- 2 linguri făină de grîu,
- ½ pahar ulei,
- 1 lingură pesmeţi măcinaţi,
- 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
- 2 pahare de smîntînă nu prea grasă,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tăiată.
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coaja, se taie rondele, se sărează şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Prazul se taie bucăţele şi se prăjeşte. Fileul se taie felii, se sărează, se pipărează, se trece prin făină şi se prăjeşte. Bucăţile de fileu se pun în tigăi mici de o porţie (sau ulcele), deasupra se pun dovlecii şi prazul, apoi se toarnă smîntîna, se presară caşcavalul amestecat cu pesmeţi şi dau la cuptor.
Peştele se serveşte în tigăile mici (sau ulcele), presărat cu verdeaţă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1609
- Populația:
- 349 locuitori
Costeşti este un sat din cadrul comunei Ivanovca, raionul. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 349 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1609.