Crap după reţeta pescarului
Ingrediente:
- un crap de aproximativ 1,5 kg,
- 1 păhar de midii curăţate,
- ½ păhar ulei vegetal,
- 2 cepe roșii,
- 2 caței de usturoi,
- 2 linguri verdeaţă tocată,
- 2-3 roșii,
- sare,
- praf de piper negru,
- ½ lămîie
Mod de preparare:
Peştele curăţat se taie felii cu tot cu oase şi piele, se presară cu sare şi piper, se trec prin făină, se prăjesc în tigaia încinsă, pînă la obţinerea crustei rumene. Se adaugă ceapa tăiată semiinele şi se prăjeşte pînă se rumenește. Se adaugă midiile, toate împreună se prăjesc timp de 3-5 minute. Roşiile se opăresc, se decojesc, se taie cuburi, verdeaţa şi usturoiul se mărunţesc, se adaugă la legume şi peşte. Se înăbuşă la cuptor sub capac, timp de 10-15 minute la 180-200 de grade.
Se servește cu felii de lămîie.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chisinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1457
- Populaţia:
- 1027 locuitori
Lalova este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Țipova, Lalova şi Nistreni. Amplasat pe malul drept al Nistrului satul Lalova este situat la o distanţă de 44 km de oraşul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1027 de oameni.Satul Lalova a fost atestat documentar în anul 1457.