Marian este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 54 km de Chișinău. Populaţia satului Marian alcătuia 30 de oameni în anul 2008. Satul Marian a fost menționat documentar în anul 1866.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1421 lvl100 22 September 2011 | 13:45 SPQR: Puteti sa luati cuvinte rusesti, kazace sau turcesti pentru a numi lucruri si schimba verbele "a fii" si "a avea" care sunt latinesti si nu dau bine. In loc de "eu sunt" si "eu am" putei spune simplu "ia", e mai scurt. ba chiar puteti scrie "ia" cu R-ul intors. Stau si ma intreb la propunerea Academiei de la Chisinau cand vor sa schimbe "sînt" cu "sunt" si î cu â, cum mai deosebesc eu moldoveneasca scrisa de romana scrisa? Pana acum a fost singurul reper pentru a deosebii lumea pe forum :(
Sau cum dadea cineva exemplu :Nu numiţi acidul uric, acid uric, ci acreală chişătnică! :)
-
#1422 SPQR 22 September 2011 | 13:03 Read more -
#1423 Roman 21 September 2011 | 23:46 Read more -
#1424 posol 29 August 2011 | 20:54 This message was deleted by the moderator! -
#1425 posol 29 August 2011 | 20:54 - Етикета, поць сэ ць-о пуй пе фрунте. Ць-ар шедя бине! Еул тэу авя конвинжеря... Дакэ н,ай дрептате??? Че ай фэкут??? Ай сэ дай ку капул ын гард.... Ын Молдова ыс мулць ка тине...
- Да ын Ромыния 99 де проченте (оамень амэжиць). Дакэ ну ера аша атунч ну-л май алежеаць пе масонул Бэсеску доуэ термене ла рынд... Каре а спус : Пентру Ромыния приоритате в,ор авя (АТЕНЦИЕ!!!) Маря Британие ши СУА. Чине сынт ачесте стате ши чей че кондук? Уйтэте филмул фэкут де ун аустралиан (сэ ну фие фэкут кумва де вреу,н рус...)
Иллюминаты - Новый Мировой Порядок [1/2] ши 2/2
zhiv0y (дин пэкате н,ам традучеря ын лимба ромынэ...)
- Алешь ыс пря пуцинь. Дин пэкате.
- Дакэ те сокоць дештепт таре, спуне аргументеле тале (еулуй тэу) ши пе че-с базате.
-
#1426 melnik 29 August 2011 | 19:59 Read more -
#1427 Adrianis 29 August 2011 | 13:41 Din nou hieroglifele astea amărâte. Nici Google Translate nu mă poate ajuta să te înţeleg de data aceasta.
-
#1428 posol 29 August 2011 | 12:36 Read more -
#1429 Adrianis 29 August 2011 | 8:28 Read more -
#1430 promoldova 28 August 2011 | 23:32 Read more -
#1431 Adrianis 28 August 2011 | 23:02 Tu îmi scrii şi aduci aici în calitate de "dovezi" nişte parade (da, exact, PARADE VESELE) de 9 mai sau mai ştiu eu ce. Nişte parade care nu au schimbat NIMIC în continuitatea acestui stat. Eu ţi-am adus ţie drept exemplu 27 august 1989.
Şi acum încerci să aduci argumente gen "a fost cumva un referendum"? "toate datele arată o dorinţă inversă"? Hai, lasă-ne cu vrăjeala. Du-te şi vinde gogoşi la altă intersecţie.
Auzi, cică marşurile comuniste de 9 mai sunt de fapt ieşiri ale poporului în stradă ca să demonstreze că susţin ideile stataliste. Prietene, nu încurca STATALISTE cu STALINISTE.
-
#1432 promoldova 28 August 2011 | 22:42 Read more -
#1433 razesu 28 August 2011 | 22:11 promoldova:
După 1852 s-a conturat interesul deosebit al Franţei, Prusiei, Rusiei de a face unirea Principatelor Moldovei şi Valahiei
-nu vreau sa ma leg de aberatiile din acesta postare ,am doar o simpla intrebare de ce aceste mari puteri ar fi dorit o unire a principatelor? ce avantaje le putea aduce? care este pina la urma motivatia lor? -
#1434 melnik 28 August 2011 | 21:58 Mai mult. Pot fi doi fraţi de la aceiaşi părinţi şi unul poate fi moldovean, iar celălalt român. -
#1435 melnik 28 August 2011 | 21:54 De ce nu suntem români? Întrebarea nu este pusă corect. În Republica Moldova există oameni care se autoidentifică ca fiind români, alţii ca români etc. Oleg Serebrian în lucrarea sa Politosfera scrie că în RM există mai multe etnii, dintre care unele trăiesc compact (ex găgăuzii, bulgarii), altele nu locuiesc compact ( ruşi, ucraineni), ruşii preferă mediul urban, ucrainenii cel rural. Dar cel mai greu e de stabilit hotarul dintre moldoveni şi români, pentru că tatăl poate fi moldovean , iar fiul român, bunelul român, iar fiica lui moldoveancă etc. -
#1436 posol 28 August 2011 | 21:40 #895
Ачестай унул дин служиле сатаней маскат суб кип де ом!!! Нумай служиле сатаней пот сэ инсулте... Кыт а примит ачест иуда пентру трэдаре???
-
#1437 Adrianis 28 August 2011 | 21:04 Ahahahahahahahahahaha =))
Ce ţi-ai mai dat arama pe faţă cu acele linkuri =))
Asta eşti tu, promoldova, râie comunistă =))
E clar ce fel de "moldovean" eşti tu şi cum ţii tu la ţărişoara asta =))
RUŞINEEEEEEEEEEEE, ce te-ai mai făcut de ruşineeeeee =))
Şi mai citeşte o dată VOINŢA POPORULUI MOLDOVENESC, de pe 27 agust 1989:
"Să fie restabilit numele istoric al poporului nostru, pe care el l-a purtat de-a lungul veacurilor, drept care ne stau mărturie CRONICILE ŞI LETOPISEŢELE, DOCUMENTE ISTORICE din perioada modernă şi contemporană, numele istoric al poporului nostru, numele de ROMÂN [APLAUZE] şi denumirea limbii acestui popor - LIMBA ROMÂNĂ".
-
#1438 promoldova 28 August 2011 | 20:25 Adrianis:
http://www.youtube.com/watch?v=oLUgEXD5Yjs&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2hGNX8NZeNQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=J0QD61d1QTo&feature=related
-
#1439 promoldova 28 August 2011 | 20:02 Read more -
#1440 razesu 28 August 2011 | 19:15 promoldova:
Sunt si alte pareri si fiecare are dreptul la viata.Care sunt dovezile?Vorbe goale ale adeptilor teoriei romaniste? Ati expus parerea rominofililor(ei au existat tot timpul din sec 17), dar pina ce ei au fost si sunt minoritatea
-voi uitati ca sint mai multi moldoveni in afara RM decit in RM.....si avind in vedere ca majoritatea moldovenilor au ales liber si din vointa proprie sa se uneasca cu Muntenia si sa formeze Romania..opinia pe care o reprezinti tu reprezinta o minoritate si nu invers.....