Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 93 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în secolul XX.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1361 Moldovanochka 12 August 2011 | 9:54 SPQR: Calin de mult timp ca ar fi angajat platit al serviciilor secrete romanesti, la fel cum si eu recunosc ca sunt.Ahahaha))) Fii atent la ce spui si cum glumesti)))) Iaia Baghirov al nostru tot glumea ca a fost implicat si a fost unul din oranizatori la "revolutia" din 7 aprilie...A glumit asa de bine, ca a ajuns in inchisoare pe citeva luni. -
#1362 Lenuta 12 August 2011 | 9:50 #969 Cum asa benevol si nesilit de nimeni sa te defaimezi? Ce fel de angajat platit al serviciilor secrete romanesti poti fi daca te defaimezi asa, fara tortura :-) Cred ca faci teatru -
#1363 SPQR 12 July 2011 | 22:41 Calin nu intervine ca nu vrea sa se compromita, am auzit eu pe la birou pe dom' colonel cum ii promitea "spor la cuvinte scrise", isi cumpara si cartierul vecin acum.
LVL, i-ai localizat IP-ul? Eu nu pot sa intervin pe teren acum ca am misiune la Covasna.
-
#1364 lvl100 12 July 2011 | 18:34 Read more -
#1365 lvl100 12 July 2011 | 18:09 Read more -
#1366 SPQR 12 July 2011 | 16:29 Read more -
#1367 getodac 12 July 2011 | 14:26 Read more -
#1368 SPQR 12 June 2011 | 16:31 Eu il banuiesc pe Calin de mult timp ca ar fi angajat platit al serviciilor secrete romanesti, la fel cum si eu recunosc ca sunt. Este evident din punctul asta de vedere ca numitul Calin ia considerabil mai multi bani ca mine deoarece Departamentul pentru Romanizarea Basarabiei plateste la litera, nu neaparat la cati moldoveni romanizezi.
Privitor la chestiunea cu Roma si aici sunt de acord, este o conspiratie catolica si francmasonica a Uniunii Latine din care este membra si Rep. Moldova. Chestiunea cu 75% cuvinte latine nu este nici aceea adevarata, vocabularul din scrisoarea lui Neacsu de pe la 1520 se aseamana in 90% din cuvinte cu latina total intamplator, pe cand cele 5% cuvinte slave nu. Acelasi lucru si cu Francesco de la Valle care in sex XV numea limba de la noi "romaneste" este irelevant, vecinii lui Francesco lasand urmatorul mesaj gravat cu cutitul in pragul usii sale "Francesco glumetus et trollum est. Non ipse credem"
-
#1369 getodac 12 June 2011 | 12:06 Read more -
#1370 Gebeleizis 12 June 2011 | 11:56 lvl100: Dar cu toate astea va agatati de el pentru ca e comod si preferati sa ii injurati pe altiiPersonal nu am injurat pe nimeni. Eu incerca sa-ti explic ca avem tot dreptul sa ne numim asa cum sa-au numit timp de secole stramosii nostri - moldoveni. acest nume nu este o inventie a nimanui, este numele nostru firesc. Noi avem tot dreptul sa ne numim tara asa cum se numea acest pamint de sute de ani - Moldova. Respectiv toti cei care incearca sa ne lipseasca de acest drept, prin fapt sau prin vorbe nu fac alt ceva decit sa ne amuze. celor care doresc sincer apropierea dintre Moldova si Romania le-asi recomanda sa se dezica de tonalitatea unui mentor si sa nu puna accentul pe ceea ce ne apropie si sa evite incercarile de a impune unele idei, convingeri, notiuni pe care noi nu le accepatm. si punctum!
-
#1371 Gebeleizis 12 June 2011 | 11:43 CalinRomania: Eram numiti de straini drept...."Vlahi,valahi,bolohi,bolohoveni,vlasi,etc." .........Si unde-i romanul?
-
#1372 lvl100 12 February 2011 | 9:31 Read more -
#1373 CalinRomania 12 February 2011 | 0:49 Read more -
#1374 CalinRomania 12 February 2011 | 0:37 Binenteles ca a aparut si o necesitate de a ne diferentia intre noi ,asa cum si in Rep.Moldova,daca te imprietenesti cu cineva sa zic in tren si il intrebi de unde este .....ce iti va raspunde ? "Din Republica Moldova ? " :))))))
-
#1375 CalinRomania 12 February 2011 | 0:34 "Numele de roman in spatiul carpato-danubiano-pontic se va raspindi in special odata cu crearea statului Romania si in dorinta de consolidare interna a acestui stat, de omogenizare interna (stat care initia se numea Principatele Unite ale Moldovei si Valahiei).".......
Imi pare rau,draga Gebeleizis,dar daca ai fi vazut unele dintre comentariile noastre chiar pe acest site ,ai fi vazut ca numele de roman .....il avem de foarte-foarte mult timp.......
Numele de Roman a aparut cu mult inainte de a ne diferentia noi in moldoveni,ardeleni,munteni,olteni,etc.....
Eram numiti de straini drept...."Vlahi,valahi,bolohi,bolohoveni,vlasi,etc." .........
-
#1376 CalinRomania 12 February 2011 | 0:29 Draga Gebeleizis,#953....."Eu nu pot pune la indoiala existenta similitudinilor cultural-lingvistice a populatiei autohtone din Republica Moldova si cea de la Vest de Prut si pina la Tisa "...........................asta este practic ceea ce ne face sa ne numim un singur popor....
poporul Roman....Indiferent de statul -tara in care traim,aceasta similitudine cultural lingvistica ne face sa fim diferiti de alte popoare,dar sa ne identificam intre noi,iar acesti "NOI" este dat tocmai de similitudinea cultural lingvistica........Dar,pentru a ne diferentia de celelalte popoare ,noi suntem romani.Pentru a ne diferentia intre noi,romanii,suntem moldoveni,ardeleni,banateni,munteni,olteni,maramureseni,etc.
-
#1377 CalinRomania 12 February 2011 | 0:22 In Italia este inca 1 Decembrie !!! :)))))
-
#1378 CalinRomania 12 February 2011 | 0:21 "LA MULTI ANI,ROMANIA !!! LA MULTI ANI TUTUROR ROMANILOR!!!"
-
#1379 Gebeleizis 12 January 2011 | 13:54 Read more -
#1380 CalinRomania 28 November 2011 | 1:25 Read more