Frăsineşti este un sat din cadrul comunei Măcăreşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1375 de oameni. Satul Frăsinești a fost menționat documentar în anul 1497 cu denumirea Frățienești.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#2321 Adrianis 05 June 2011 | 21:41 zloi1977: Брат мой извини но я по-русски плохо вижу. Aşa şi nu pricep: Zici că te-ai născut în Republica Moldova. Zici că limba ta maternă e limba moldovenească. Dar frate, mă uit la tine că nici mort nu vorbeşti în limba ta maternă. Şi apoi încă mai poţi folosi fraza "МНЕ БОЛЬНО СМОТРЕТЬ ЧТО ПРОИСХОДИТ С МОЕЙ РОДИНОЙ"? :)))))) Mortală faza :) Păi prietene, învaţă limba ta maternă. Vorbeşte în limba ta maternă. Respectă ţara şi limba ei originală. RESPECTĂ LIMBA! RESPECTĂ PATRIA! Ruşine să îţi fie dacă nu respecţi limba maternă a ţării tale. -
#2322 kostik669 05 June 2011 | 21:40 catre robert! ce vorbesti prostii? tu cunosti macar vre-o persoana care a plecat din moldova la munca in romania? eu nici una. despre care bunastare si progres merge vorba? romanii singuri mor de saracie, ne vor umle de tsigani, si ne vor trage si pe noi la fund. singur esti roman...? pai stai acolo acasa si nu fa galagie. cine are nevoie de romania poate pleca in data, nimeni nu il tsine. -
#2323 zloi1977 05 June 2011 | 21:36 ЭТА РУМИНИЗАЦИЯ УЖЕ ДОСТАЛА Я ЛЕТ 10 КАК УЕХАЛ ИЗ МОЛДОВЫ МНЕ БОЛЬНО СМОТРЕТЬ ЧТО ПРОИСХОДИТ С МОЕЙ РОДИНОЙ ЕЁ ПЫТАЮТЬСЯ СДЕЛАТЬ УЕЗДОМ РУМЫНИИ. -
#2324 Adrianis 05 June 2011 | 21:25 И говоришь ты на молдавском, ааааа? Apropo, ce părere aveţi despre persoanele care vorbesc într-o limbă străină şi refuză să înveţe limba moldovenească? Ce părere aveţi despre cei care vă spun "gavarite pa russski"? Oare aceşti oameni ne respectă pe noi, MOLDOVENII? Sau este o bătaie de joc faţă de neamul nostru. Oare nu este ruşinos pentru noi că nu ne promovăm propriul grai şi permitem unor minorităţi să îşi bată joc de neamul şi limba noastră? Nu credeţi că într-o ţară care SE RESPECTĂ, într-o ţară în care cetăţenii au DEMNITATE, aceştia ar trebui să îşi promoveze propria limbă şi să îi OBLIGE pe venetici să o înveţe? -
#2325 misihin 05 June 2011 | 21:22 Cu laptele mamei am însuşit că sunt moldovan.Parinţii din străbunei sunt moldoveni.În copilărie,în sat nu am auzit nici de la un om bătrîn nici un cuvînt bun despre vremurile 1918...1940.După ce am vizitat de nenumărate ori Romînia am ajuns la concluzia că suntem popoare diferite.Pentru mine cuvîntul "romîn" provine nu de la "roman" dar de la "rom".Romînia-ţara romilor(nu am nimic împotriva ţiganilor).Care vrea să mă gignească,lasă să mă numească ROMîn,tot am să mor MOLDOVAN. Şi îndeobşte,situaţia cu "ROMÎN/MOLDOVAN" mi se asociază cu următoarea:trăeşte omul în casa lui,lăsata de parinţi,de ani de zile,o îngrigeşte,o reconstrueşte ş.a.m.d.Iar într'o bună zi vin oameni oficiali şi'i spun că el nu este stăpînul casei,numele de familie nu'i este drept şi "coroce:cemodan-voczal-rosia". Şi cei rămâne biatului om? REVOLTARE Susţin idea saitului.Demult trebuia. -
#2326 zloi1977 05 June 2011 | 21:18 Я МОЛДОВАН РОДИЛСЯ В МОЛДАВИИ И МОЙ РОДНОЙ ЯЗЫК МОЛДАВСКИЙ А НЕ РУМЫНСКИЙ. -
#2327 IES 05 June 2011 | 19:40 Nu pledez pentru Unire - sunt pentru un Stat independent - e mult mai avantajos (parerea mea proprie). DRA SUNTEM ROMANI SI VORBIM ROMANA!!!!!!!!!!!!!!! -
#2328 zefox 05 June 2011 | 17:59 Pentru ce să te unești cu Romî(a)nia? Care ar fi plusurile? doar că moldovenilor i-ar fi mai ușor să plece de-aici să lucreze peste hotare. Și a propos, tu privești noutățile PRO-TV? În afară de omoruri, sinucideri și accidente mai vezi ceva? De ce Romînia (mă scuzați nu am î din a) se socoate mai presus ca Moldova? Tu ai văzut ce se întămplă la ei? Aș spune că ei sunt într-un rahat și mai solid ca noi. Sigur că depinde de localitate. Și cum spun rușii - Хорошо там где нас нет. -
#2329 robert 05 June 2011 | 15:33 Read more -
#2330 vados 05 June 2011 | 15:18 Cronicarii cred ca tot erau bolsevici ca sustineau ca oamenii se socot moldoveni? -
#2331 robert 05 June 2011 | 15:01 pentru ca suntem atat de indoctrinati de de ideile bolsevice ca sa putem sa recunoastem cine suntem