Popeştii de Jos este un sat şi comună din raionul Drochia. Popeştii de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Drochia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1902 oameni. Satul Popeştii de Jos a fost menționat documentar în anul 1606.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1341 CalinRomania 12 August 2011 | 11:37 UFA ! Am ce scrie ! :)))))))
Draga Getodac, sunt absolut convins ca si tu si alti cetateni ai Republicii Moldova ati studiat istoria.......dar ,dupa mine,din pacate incorct expusa sau incompleta......
-
#1342 SPQR 12 August 2011 | 11:36 Facem asa. Eu iti citez o poezie romana de pe timpul lui Augustus scrisa de Horatiu
Tu ne quaesieris, scire nefas, quem mihi, quem tibi
finem di dederint, Leuconoe, nec Babylonios
temptaris numeros. ut melius, quidquid erit, pati.
seu pluris hiemes seu tribuit Iuppiter ultimam,
quae nunc oppositis debilitat pumicibus mare Tyrrhenum:
sapias, vina liques et spatio brevi
spem longam reseces. dum loquimur, fugerit invida
aetas: carpe diem, quam minimum credula postero.
Astept sa imi citezi o poezie daca. Daca gasesti una eu iti citez apoi 10 romane. Daca mai gasesti una eu iti citez apoi 100 etc.
-
#1343 CalinRomania 12 August 2011 | 11:34 Da,draga getodac vad unele dintre argumentele tale impotriva romanismului.......dar sunt gresite din pacate.......
-
#1344 CalinRomania 12 August 2011 | 11:32 Chiar mi-ar place sa putem candva ,undeva ,sa ne intalnim cu totii la o bere si sa vorbim.....cat se poate de prieteneste.......
-
#1345 SPQR 12 August 2011 | 11:31 Getodac: Cu toate acestea, în epoca internetului culegînd cîteva fraze în Google, puteţi obţine o mulţime de informaţii privind scrierea la daci, monede, limbă şi cultură.
Mai ales ca avem atatea poezii si scrieri filosofice de la daci, mii de monede, piese de teatru si texte religioase toate in limba daca.
-
#1346 getodac 12 August 2011 | 11:26 #966 Voi băieţi, sînteți educaţi, ştiţi carte şi aţi învăţat aparent bine la şcoală, unde vi s-a vorbit fragmentar de trecutul poporului vostru (nostru). Cu toate acestea, în epoca internetului culegînd cîteva fraze în Google, puteţi obţine o mulţime de informaţii privind scrierea la daci, monede, limbă şi cultură. Veţi înţelege de ce scrierea la daci şi, ulterior, la munteni şi moldoveni nu s-a bazat pe alfabetul latin, ci chirilic (alfabetul grec), de ce „romanizate” s-au dovedit a fi exclusiv teritoriile locuite de celţi (ieşiţi din spaţiul Carpato-dunărean), de ce avem multe cuvinte comune cu slavii ş. a. m. d. Veţi afla, de asemenea, că ţara voastră nu s-a numit Ţară Românească, ci Ungrovalahia, Valahia, Muntenia (cum îi spuneau moldovenii) şi multe altele. Nu aţi citit prea multe, aşa că, am să Vă rog să citiţi ceea ce am scris anterior - acolo găsiţi toate răspunsurile la întrebările voastre ironice.
-
#1347 CalinRomania 12 August 2011 | 11:26 Draga SPQR, se pare ca te voi intrece in scris .....in dialogul (sper) cu getodac si Gebeleizis.......Sa vedem......
-
#1348 CalinRomania 12 August 2011 | 11:24 Mai SPQR.......ma faci sa rad prea mult mai omule.......incerc sa slabesc si tu ma faci sa ma ingras :)))))))
-
#1349 CalinRomania 12 August 2011 | 11:23 OHOHO !!! Cata placere ,hai ca ne intalnim mai multi acum !!!
-
#1350 CalinRomania 12 August 2011 | 11:22 Te "atac " eu intai ......:)))))
Draga getodac,la #963.....scriai la un moment dat..." Nu prinde rădăcini etnonimul „român” în Republica Moldova. Părinţii noştri, bunicii şi strămoşii de altă dată, au spus întotdeauna cu mîndrie că sîntem moldoveni."
Te intreb de ce oare nu te poti considara moldovean si roman in acelasi timp ????
-
#1351 SPQR 12 August 2011 | 11:21 #970 Crezi Lenuta? Getodac e sigur. Dovada ca lumea crede ce vrea daca rezoneaza cu preconceptiile sale.
Personal vad ca in ultimele zile am scris mai mult decat Calin. De aici trag urmatoarea concluzie pentru Getodac: Ori Calin a fost avansat de dom' colonel, ori a fost transferat la Departamentul Secret pentru Romanizarea Italiei.
"Acord acestui site la fel de multa seriozitate cat imi acorda el"
-
#1352 CalinRomania 12 August 2011 | 11:19 Draga getodac....esti "pe receptie"..... Ma bucur .......Atunci hai sa "ne luptam !" :)))))
-
#1353 getodac 12 August 2011 | 11:17 #968 Stimate IVI100 (razesu)! Pare-mi-se, ţi-ai asumat aici şi rolul lui SPQR. Dacă este aşa, atunci merită să-mi scot pălăria în faţa ta! Tu eşti un mare talent, însă vreau să te avertizez: dialogul, sub forma unui monolog, dar mai ales faptul că faci abuz de cuvinte necenzurate la adresa ta poate constitui un temei serios pentru un diagnostic medical destul de grav. Însă, să sperăm, că greşesc în ce-l priveşte pe SPQR şi că agenţi activi infiltraţi pe acest site sînt într-un număr mai mare, decît doar o singură persoană... Avînd în vedere faptul că tu nu înţelegi subtextul din scrisorile moldovenilor, te previn în mod intenţionat − este o glumă. Să rîdem împreună - ha-ha-ha.
-
#1354 CalinRomania 12 August 2011 | 11:13 Vezi,draga clorin,#976......asta incerc si eu sa inteleg.....lipasa de intelegere ...:))))))
Totusi sunt bucuros,ca ,macar printre argumentele invocate atat de Gebeleizis cat si de getodac macar nu mai exista acuzatia ca incercam sa va "cucerim"..................
In sfarsit discutia se axeaza pe cai mai corecte-in opinia mea- si anume in ceea ce priveste apartenenta moldovenilor dintre Prut si Nistru la poporul roman............
-
#1355 CalinRomania 12 August 2011 | 11:09 Draga getodac,draga Gebeleizis....................UFA ! Cat ma puneti sa scriu aici,mai oameni buni.....! Aduceti in discutie atatea chestiuni incat ,glumind,desigur, SPQR sau lvl100 ma vor acuza ca primesc mai multi bani de la "Departamentul secret de romanizare a Basarabiei"......:))))))))
-
#1356 clorin 12 August 2011 | 11:05 eu in primul rand sunt chisinauean pentru ca m-am nascut si locuiesc in or. Chisinau, de aseminea mai sunt si basarabean pentru ca locuiesc pe teritoriul numit Basarabia, apoi sunt moldovean pentru ca traiesc pe teritoriul regiunii geografice - Moldova ce cuprinde atit partea de est a Romaniei, cat si teritoriul R. Moldova si unele parti ale Ucrainei, dupa aia mai sunt si european pentru ca locuiesc pe continentul Europa si dupa toate sunt si pamantean pentru ca locuiesc pe planeta Pamant. etnic sunt roman, fiind urmas al populatiei dacice romanizate. de ce cineva se crede etnic moldovean nu pot intelege, desigur inteleg ca asa vor aceste persoane, cineva poate vrea ca pamintul sa fie patrat sau plat, multe vrem, dar pe linga dorinte si pretentii exista adevarul stiintific. vorbind ca suntem de etnie moldoveneasca e cam aceeasi ca si a vorbi ca pamantul este plat sau ca extraterestrii stau si se holbeaza la noi de pe luna cu telescoapele.... -
#1357 CalinRomania 12 August 2011 | 11:03 ............................Rad si tot rad citindu-va randurile............Mari figuri mai sunteti !!!........
:)))))))))))))))))))))))))))
-
#1358 CalinRomania 12 August 2011 | 11:01 Draga lvl100 , draga getodac, legat de Kalin,sau de KalinRumunya.......................
Cand va ganditi cat "lupt" eu de fiecare data cand ma prezint unor italieni pentru prima data si le tot specific ca numele meu "este Calin........atentie....cu "C" si nu cu "K" care litera, in limba romana se foloseste ( din cate imi aduc aminte) doar pentru "kilogram" si "kilometru" ".................................Nu de alta,dar pentru italieni ,numele meu suna cam....."arabesc" deci,automat au tendinta de a mi-l scrie "Kalin".........:)))))))))))))))
-
#1359 CalinRomania 12 August 2011 | 10:56 Scuzati-ma ......am fost plecat in ...."misiune" :))))))))
Mari figuri mai sunteti mai oamenilor,:))))))))
M-ati facut sa rad in hohote.......:)))))))))))))
Chiar doream sa "introduc" si eu o gluma de genul ca "mai somez pentru ca mi-au taiat din salariu.......si deci "muncesc" mai putin....." :)))))))))))))))))
-
#1360 Moldovanochka 12 August 2011 | 9:58 SPQR: epartamentul pentru Romanizarea Basarabiei ne obliga sa ne luam si nume ca "SPQR"Bugaga))) http://ro.wikipedia.org/wiki/SPQRhai zi, esti un Troll?)))))))))))