Iurievca este un sat din cadrul comunei Gradişte, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 526 de oameni. Satul Iurievca a fost menționat documentar în anul 1815 cu denumirea Gălbenița.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1261 Gebeleizis 17 January 2012 | 14:08 #1067 Noi moldovenii stim cine suntem, de unde venim si unde dorim sa ajungem. Noi am rezistat timpt de secole mentinindu-ne identitatea, numele, cultura, traditiile si obiceiurile. Noi nu ne-am deziz de numele tarii noastre - MOLDOVA. Dar cine esti tu? Probabil o corcitura care nu-si cunoaste neamul, nu tine la trecutul sau (deoarece nu-l are). Esti o rusine pentru moldoveni, deoarece un moldovean este si un om educat, cu decenta cecea ce iti lipseste cu desavirsire.
-
#1262 gex 17 January 2012 | 14:00 Read more -
#1263 burlakul 17 January 2012 | 8:23 gex: dar atata timp cat te nasti in batjocora si mori in batjocora si nimeni nu observa nimic
Daca nu-ti creeaza vreo problema?!...poti sa fii mai explicit?
-
#1264 gex 17 January 2012 | 7:53 #1065 Gebeleizis eu cred ca esti copil...pui niste intrebari tampite...daca este asa cum spui tu...si grecii si italienii si francezi si aproape toate tarile din europa care au demonstrat impotriva mafiei sunt conduse de rusi...in europa rusii nu au intrare ca lumea este mai civilizata si au alte cerinte de la viata...nu vreau sa vb de rau pe moldoveni dar atata timp cat te nasti in batjocora si mori in batjocora si nimeni nu observa nimic inseamna ca la voi sunt mari probleme
-
#1265 razesu 16 January 2012 | 21:33 #1066
nu bai....voi nu mai sinteti moldoveni si nu mai aveti cam nimic in comun cu stramosii vostrii.....voi sinteti maldavani.....o specie noua si corcita fara trecut si cu un viitor incert..... -
#1266 Gebeleizis 16 January 2012 | 14:52 Cine si ce nu ar spune sau cum nu va dori sa ne numeasca una este cert: noi de secole ne-am numit, ne numim si ne vom numi MOLDOVENI. Noi vom avea o atitudine respectuasa fata de acei care nu vor incerca sa ne invete cine noi trebuie sa fim sau cum sa ne numim tara. Aceasta este premiza de baza pentru o discutie constructiva atit cu cei de la Bucuresti cit si cu cei de la Moscova sau Kiev.
-
#1267 Gebeleizis 16 January 2012 | 14:47 gex: rusii conduc moldovasi cine conduce Romania in conditiile cind poporul isi manifesta nemultumirea in strada? Tot rusii?
-
#1268 gex 15 January 2012 | 23:49 Roman insemna acea natie care a fost Romania mare, impreuna cu tara Moldova de astazi...dupa ce rusi v-au spus ca sunteti rusi, asa a ramas...am spus ca sunteti Romani pt ca la voi ma refer si nu la Romanii din Romania, care e clara ca sunt Romani ca doar n-or fi americani
-
#1269 nicoara 15 January 2012 | 23:24
CalinRomania:suntem romani
gex:sunteti romani...
MAI DESTEPTILOR!
Cum credeti, ce am avut eu in vedere prin cuvintul <desteptilor>?
Dar ce aveti voi in vedere cind spuneti cuvintul <roman>?
-
#1270 gex 14 January 2012 | 22:11 rusii conduc moldova si o vor conduce tot timpul. inca din scolile primare v-au prostit sa credeti ce vor ei pana, poftim cultura, nu sunteti romani...avem aceiasi istorie voi moldovenii si noi romanii, e si normal odata ce eram aceiasi tara...dar dacend va controleaza rusii nu prea mai aveti sperante sa va aflati adevarata indentitate...si in caz k nu-i ascultati pe rusi, o sa va faca ei sa-i ascultati. au ei metodele lor rusesti, vezi mai jos.
http://www.youtube.com/watch?v=HGd_b1b5HVI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=jC4wSBT9i1k&feature=related
si sunt f multe cazuri de acest gen...ca sa nu mai riscati asa ce viitor ar fi mai bine pt voi sa credeti tot timpul ce va zic rusii...si-au batut tot timpul joc de voi si tot timpul isi vor bate joc de voi...
-
#1271 CalinRomania 29 December 2011 | 13:36 Draga andrusa88....#1059....:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Sa-ti dau si eu replica:
"De ce suntem romani ?
Pt.ca suntem MOLDOVENI,ARDELENI,MUNTENI,OLTENI,BANATENI,MARAMURESENI,ETC.!!!
Sarbatori fericite tuturor !!!"
:))))))))))))))))))))))))))))))
-
#1272 razesu 29 December 2011 | 10:15 #1059
-ba,dar destept esti tu, cum de nu ne-am dat seama pina acum.......... -
#1273 andrusa88 28 December 2011 | 22:08 "De ce nu sîntem români? "
Pt. ca suntem MOLDOVENI !!!
Sarbatori fericite tuturor!!!
-
#1274 CalinRomania 28 December 2011 | 11:44 Read more -
#1275 CalinRomania 28 December 2011 | 11:34 Read more -
#1276 CalinRomania 28 December 2011 | 11:20 Read more -
#1277 lvl100 26 December 2011 | 0:28 DUMITRU78: Mult stimate Calin un MOLDOVAN nu este automat un romin.Chear si in ROMANIA MOLDOVANUL este MOLDOVAN si ARDELEANU este ARDELEAN,,,,, A fi un MOLDOVAN adevarat nu e de ajuns sa ai o stampila in buletin,asta e o stare a SUFLETULUI
Desi spre deosebire de Calin problemele identitare nu reprezinta tocmai un punct fierbinte de interes pentru misne ( eufemism pentru faptul ca ma doare in basca de cum se crede unul sau altul), nu pot sa nu remarc simplitatea dureroasa a argumentului.
Dumitru, nu stiu care sunt capacitatile tale cognitive dar majoritatea oamenilor nu au nici un fel de probleme de a se identifica pe mai multe nivele. Exemple pe aici s-au dat o gramada.
DUMITRU78:Chear si in ROMANIA MOLDOVANUL este MOLDOVANIn Romania singurul "moldovan" de care am auzit e Comisarul Moldovan , personaj justitiar de film, jucat cu talent de Sergiu Nicolaescu.
Dar pe de alta parte cunosc o gramada de moldoveni.
-
#1278 DUMITRU78 25 December 2011 | 19:12 #1044
Mult stimate Calin un MOLDOVAN nu este automat un romin.Chear si in ROMANIA MOLDOVANUL este MOLDOVAN si ARDELEANU este ARDELEAN,,,,, A fi un MOLDOVAN adevarat nu e de ajuns sa ai o stampila in buletin,asta e o stare a SUFLETULUI -
#1279 DUMITRU78 25 December 2011 | 18:36 CRACIUN FERICIT LA toti MOLDOVENII!!!!!!!!!! -
#1280 CalinRomania 25 December 2011 | 14:22 CRACIUN FERICIT TUTUROR !!! Razesule.......mi-ai luat-o inainte cu urarile....:)))))