Stanislavca este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Rîbnița și la 114 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 207 oameni. Satul Stanislavca a fost înființat în anul 1927.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1301 CalinRomania 14 December 2011 | 23:09 Iar acum repet replica ta de la #1014...."
#995 Perfect!!! Dar ai uitat sa spui ca multi slavi au fost asimilati de autohtonii spatiului carpato-dunareano-pontic. Este greu de spus cind au inceput contactele dintre slavi si stramosii nostri. Anul 602 este unul conventional si nu poate fi luat ca inceputul relatilor dintre traci (daci) si slavi." -
#1302 CalinRomania 14 December 2011 | 23:08 Draga Gebeleizis repet replica mea de la #995.........
" Draga Getodac,#986....."de ce avem multe cuvinte comune cu slavii"..............
Asa este ....limba romana ,spre diferenta de celelalte limbi neolatine vestice ARE UN ADSTRAT SLAV. Si acest lucru se explica in mod cat se poate de normal cu migratia slavilor viitori sudici si vestici PE TERITORIUL ACTUAL AL ROMANIEI. Practic cam din anul 500 si ceva si pana in 602 (cand ei reusesc sa "rupa " apararea romano-bizantina de pe Dunare si sa emigreze la sud de fluviu) .Binenteles nu putem spune ca in anul 602 au plecat toti slavii de la noi.Nu .Stramosii actualilor bulgari,sarbi,muntenegreni,macedoneni,bosnieci si hertegovieneni,croati si sloveni........au trecut prin teritoriul dintre Nistru si Tisa,influentand fara drept de apel limba romana.......Si acest lucru este valabil deci nu doar in Moldova ci si in Valahia si Transilvania........." -
#1303 CalinRomania 14 December 2011 | 23:00 Read more -
#1304 CalinRomania 14 December 2011 | 22:44 Chiar "m-am distrat" pe baza celor scrise mai sus sa incerc sa spun multiplii lui zece in limba galeza....M-am bazat pe urmatoarele informatii,sa ca,daca gresesc ma puteti corecta.........#1025 ....." unu = un
doi = dau
trei = tri
patru = pedwar
cinci = pump
șase = chwech
șapte = saith
opt = wyth
nouă = naw
zece = deg
o sută = cant
o mie = mil"
si de la ....#1029......"
- Allo stesso modo, phedwar è una forma mutata di pedwar.
- I multipli di dieci sono deg, ugain, deg ar hugain, deugain, hanner cant, trigain, deg a thrigain, pedwar ugain, deg a phedwar ugain, cant."
-
#1305 CalinRomania 14 December 2011 | 22:35 Daca teoria conform careia limba noastra ar fi o urmasa a limbii vorbite de celtii care au trecut si pe meleagurile noastre,ei bine , noi acum trebuia sa intelegem mai bine limba galeza ( de origine clar celtica ) si nu .....italiana.....(limba de origini latine ...ca si a noastra).................ori aici le ai pe amandoua......plus exemplu dat inainte de lvl100.......
Care ti se pare mai apropiata limbii noastre ?
-
#1306 CalinRomania 14 December 2011 | 22:31 Read more -
#1307 CalinRomania 14 December 2011 | 22:24 Read more -
#1308 CalinRomania 14 December 2011 | 22:23 Draga Gebeleizis,eu nu neg o inrudire mai indepartata intre latina si celta.Pentru ca amandoua sunt limbi indoeuropene.Dar asa cum sublinia si lvl100,sunt totusi diferente mari.In niciun caz nu poti pune pe seama limbii celtilor care au trecut si prin teritoriul nostru candva originea latina (de fapt) a limbii noastre.
-
#1309 CalinRomania 14 December 2011 | 22:19 Draga lvl100,draga Gebeleizis...........Permiteti-mi sa-i multumesc lui lvl100 pentru ca mi-a scutit un pic de "munca" (dar vezi ca Agentia pentru Romanizarea Basarabiei nu-mi mai da bani suplimentari pe chestia asta :))))) ),pantru ca la #1018 si #1019 sunt perfect de acord cu replicile sale....
-
#1310 CalinRomania 14 December 2011 | 22:08 Read more -
#1311 CalinRomania 14 December 2011 | 21:58 Draga Corinna ...#1007.........nu pot decat sa....:)))))).......Rad ! Nu le mai spune oamenilor adevarul.......lasa sa ii pacalim noi cat de mult ...:))))))))
-
#1312 lvl100 14 December 2011 | 21:29 Read more -
#1313 lvl100 14 December 2011 | 20:39 Read more -
#1314 lvl100 14 December 2011 | 20:09 Read more -
#1315 Gebeleizis 14 December 2011 | 13:53 lvl100: Asta e parerea ta domnule Gebeilzis, vroiam sa spun getodac. Ce e haios nu e ca nici macar nu incerci sa iti ascunzi clonele, dar mai si lansezi acuze tocmai de pe ele la adresa altora.Este grav daca vezi peste pot comploturi si conspiratii. Dar eu credeam ca geto-dac, Calin etc. esti tu. Mai mult ca atit sunt sigur ca esti unul din autorii sau administratorii siteului moldovenii.md.
-
#1316 Gebeleizis 14 December 2011 | 13:46 #998 Stimate Calin reproduci unele mituri raspindite in istoriografia romaneasca de pina la 1990. Nu exista documente emise de cancelaria Valahiei care sa numeasca acest stat Tara Romaneasca. Altfel spus, oficial (documentele cancelariei domnesti, NU TEXTELE SCRISE DE STRAINI) statul de la sud de Carpati nu se numeau Tara Romaneasca. La rindul sau Tara Moldovei este atestata de straini ca tara independenta la 1359 (asta nu inseamna ca ea nu putea fi libera intr-o perioada anterioara) si din acele timpuri in documentele cancelariei domnesti (Suceava, Iasi) a continuat sa se numeasca Moldova pina la 1859-62. Noi nu ne-am schimbat denumirea tarii timp de sute de ani.
-
#1317 Gebeleizis 14 December 2011 | 13:35 CalinRomania: GRESEALA FOARTE MARE de fapt O CONFUZIE FOARTENu fac nici o confuzie. Eu ma refer la tara care la 1859 s-a unit cu Moldova formind PRINCIPATELE UNITE ALE MOLDOVEI SI VALAHIEI. Respectiv acea tara care se uneste cu Moldova se numea Valahia si nu Tara Romaneasca. Deasemenea am facut inca o precizare - Valahia semai numea Ungrovalahia sau Muntenia. Imi pare rau dar confuzia iti apartine.
-
#1318 Gebeleizis 14 December 2011 | 13:29 #995 Perfect!!! Dar ai uitat sa spui ca multi slavi au fost asimilati de autohtonii spatiului carpato-dunareano-pontic. Este greu de spus cind au inceput contactele dintre slavi si stramosii nostri. Anul 602 este unul conventional si nu poate fi luat ca inceputul relatilor dintre traci (daci) si slavi.
-
#1319 Gebeleizis 14 December 2011 | 13:22 CalinRomania: si poate foarte important lucru de stiut este faptul ca CELTII NU VORBEAU LATINA SAU O LIMBA ASEMANATOARE CU LATINACu tot respectul dar sunt nevoit sa spun ca GRESESTI facind aceasta afirmatie. Ca sa economisim din timp si spatiu iti citez din Wikipedia "În cadrul limbilor indo-euopene, limbile celtice sunt cele mai apropiate cu limbile italice, cu care formează ramura celto-italică." http://ro.wikipedia.org/wiki/Limba_celtic%C4%83
-
#1320 Gebeleizis 14 December 2011 | 13:17 Read more