13 june 2024, 23:05 views 12041

Stanislavca, UTA din stinga Nistrului

Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
207 locuitori

Stanislavca este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Rîbnița și la 114 km de Chișinău. Satul Stanislavca a fost înființat în anul 1927.

[top]Populația

Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 207 oameni.

[top]Istoria localitații

Satul Stanislavca a fost înființat în anul 1927. În perioada sovietică aici s-a aflat o fermă de vite cornute mari și o brigadă de cîmp a gospodăriei colective „Lenin” cu sediul în s. Lenin. În sat a fost deschis un punct medical și un magazin. Celelalte obiective sociale se află în s.Lenin.

Comments

 (0)
Aici puteţi lăsa comentariul/opinia proprie cu privire la noutate prezentată pe pagina.
Atenţie! Doar utilizatorii înregistraţi pot comenta, autentificaţi-vă, vă rugăm.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
3841 locuitori

Cunicea este un sat şi comună din raionul Floreşti. Cunicea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 40 km de orașul Florești și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3841 de oameni. Satul Cunicea a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.