Pînzărenii Noi este un sat din cadrul comunei Pînzăreni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 77 de oameni. Satul Pînzărenii Noi a fost înființat în anul 1920.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1401 vados 10 December 2011 | 9:48 http://poiskpravdy.com/isus/ -
#1402 vados 10 December 2011 | 9:43 Da cum ramine cu teoria ca imperiul roman asa cum l-am invatat noi pina in 1000 nici nu a existat si ca Isus Hrisos in realitate atrait in anii 1030 secolul nostru si ca restul istoriei a fost inventata. DE ce chiar in istorie dupa anii 400 se poate de zis ca se face o saritura pina in anii 1100? Daca erau Daci necrestini si apoi se stie de moldoveni de acum crestini, undei mijlocul? Dac a fost inventata istoria religiei crestine de ce nu a fost inventata si istoria? -
#1403 CalinRomania 10 February 2011 | 0:36 Read more -
#1404 CalinRomania 10 February 2011 | 0:09 Read more -
#1405 CalinRomania 10 January 2011 | 23:53 Read more -
#1406 CalinRomania 10 January 2011 | 23:20 Read more -
#1407 razesu 10 January 2011 | 17:02 CalinRomania:
Consider,dimpotriva ca un bun istoric reuseste sa fie destul de deschis tuturor ideilor.......
-uite, ce zici de acest punct de vedere privind originea romanilor?http://www.originea.net/2010/11/originea-poporului-roman-i.html -
#1408 razesu 10 January 2011 | 16:58 CalinRomania:
Si apoi,draga razesule ,scuza-ma dar nu am inteles ideea cu "neoprotestantii "..........
-nu te impacienta...este doar modul meu de a-ti spune ca iti admir perseverenta...
CalinRomania:
Chiar te rog ,draga razesule,sa evidentiezi unde anume nu am iesit din "tiparele istoriografiei romanesti" si acest "tipar" afirma lucruri eronate. Pentru ca ,daca , ele spun adevaruri,nu inteleg unde am gresit
-prea seamana cu ce scrie la carte....dar oricum, pe mine ma surprinde dedicatia ta avind in vedere ca in mediile intelectuale ardelenesti sint la moda alt gen de idei mai "separatiste". -
#1409 CalinRomania 10 January 2011 | 16:17 Chiar asa,draga razesule, "discursul tau prea seamana si nu iese din tiparele istoriografiei oficiale romanesti...."..............................................................................................
Chiar te rog ,draga razesule,sa evidentiezi unde anume nu am iesit din "tiparele istoriografiei romanesti" si acest "tipar" afirma lucruri eronate. Pentru ca ,daca , ele spun adevaruri,nu inteleg unde am gresit.
-
#1410 CalinRomania 10 January 2011 | 16:12 Read more -
#1411 razesu 10 January 2011 | 13:00
Maldavanilor costoboci li se adauga bulgarii traci
-era ceva usor de anticipat...cine se aseama se aduna....ma surpinde ca inca nu au aparut ungurii etrusci..... -
#1412 lvl100 10 January 2011 | 10:52 razesu stai asa ca nu situatia nu e asa simpla.
Avem schimbari pe frontul dacic. Maldavanilor costoboci li se adauga bulgarii traci.
Ia uite ce scrie pe o cutie de dulciuri cumparata de mine din Bulgaria despre traci (scrisa in rusa, germana si romana) numita chiar Trakia :
Ei au creeat Atlantida - a inghitit-o marea
Ei au creeat Troia - focul a nimicit-o
Ei au creeat rahatul - acesta traieste printre noi
-
#1413 razesu 30 September 2011 | 22:07 baieti, nu v-ati plictisit de aceasta polemica cu un burete saturat de complexul periferiei.....oricum demna de admirat daruirea incapatinata caracteristica misionarilor neopotrestanti a lui Calin.....apropo,Calin, tu ai terminat istorie? discursul tau prea seamana si nu iese din tiparele istoriografiei oficiale romanesti....
-
#1414 CalinRomania 28 September 2011 | 23:51 Draga HORAD, dar MOLDOVENII de la vest de Prut ce sunt ????
Dar TRANSILVANENII,dar OLTENII,dar MUNTENII ??????
-
#1415 HORAD 28 September 2011 | 1:31 Răspund la titlu - pentru că suntem MOLDOVENI! P.S. Ce Taceși uai!?)
-
#1416 lvl100 27 September 2011 | 18:09 SPQR: Au fost atat de hotaratori aia 20 de ani (1918-1940) pentru a impune mii de cuvinte peste Prut? Sau se facea contrabanda cu carti din Romania pentru ca moldovenii sa fie la curent cu schimbarile Academiei Romane?
Cireasa pe tort la faza asta e ca in multe locuri, inclusiv pe situl asta daca imi aduc bine aminte, o sa intalnesti critici la modul in care limba romina din Rominia, spre deosebire de "lb. moldoveneasca" a preluat "cuvinte artificiale". ( neologismele frantuzesti, latinismele etc)
Critica de obicei spusa intr-o lb. romana corecta si in toata splendoarea acelor "cuvinte artificiale "
In fine, cel putin aici pe forum nimeni nu a sustinut ca sunt limbi diferite la nivel literar. Doar ca e mult mai fain sa furi o limba si sa o redenumesti asa cum vrei tu.
-
#1417 SPQR 26 September 2011 | 14:21 Read more -
#1418 CalinRomania 24 September 2011 | 1:04 #911,#912,#913............Sunteti niste figuri mari !!! :))))))))))))))))))))))))))
-
#1419 lvl100 22 September 2011 | 18:04 Gata prea onorabile SPQR , s-a notat. mochevaya kiselina.
Hai ca incet, incet de-o doara, le scoatem si limba literara.
-
#1420 SPQR 22 September 2011 | 16:21 Stimabile LVL, tin sa nu fiu de acord cu tine si cu formula "acreala chisatnica"
Cuvantul "acru" provine din latinescul "acrus"
Verbul "a pişa" ce denumeşte activitatea de a face pipi provine tot din latină din verbul pissiare.
Ca tot suntem aici pentru a-i multumii pe amicii nostri din Transnistria arunc o sticla in ocean catre Academia din Moldova, poate va vedea cineva de acolo. In loc de formula latino-fascista "acid uric" sau "acreala chişătnică" propun formula popular democrata "mochevaya kiselina".