Cealîc este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cealîc, Samurza și Cortenul Nou. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Taraclia și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 512 oameni. Satul Cealîc a fost întemeiat în anul 1913.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#981 lvl100 24 February 2012 | 18:06 ghenadie: rominii singur spune ca noi saltii
http://www.youtube.com/watch?v=n2U8dTcAtuI&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=XHUm2hQ6CQA&feature=relmfu
ttp://www.youtube.com/watch?v=XHUm2hQ6CQA&feature=relmfu
*Ajutandu-i pe cei incapabili sa lege 2 cuvinte impreuna sa participe pe internetzi inca din 2005*
-
#982 ghenadie 24 February 2012 | 11:35 #1341
aici e raspunsul, rominii singur spune ca noi saltiihttp://www.youtube.com/watch?v=n2U8dTcAtuI&feature=relmfuhttp://www.youtube.com/watch?v=XHUm2hQ6CQA&feature=relmfuhttp://www.youtube.com/watch?v=71jRNkxUIgg&feature=relmfu -
#983 razesu 23 February 2012 | 18:40 Gebeleizis:
Solutia este readucerea capitalei la Iasi
debarasati-va de bagajul cultural, lingvistic rusesc, nostalgic sovietic si poate mai stam de vorba..... -
#984 lvl100 23 February 2012 | 18:13 Read more -
#985 Gebeleizis 23 February 2012 | 15:02 lvl100: Romania si atunci era industrial cu 100 de ani inaintea voastra, doar ca nebunul de Ceausesc exporta avioanele, in timp ce voi puteati sa va pastrati castravetii din gradinaNu cunoasti lucruri elementare. Daca ar fi sa-ti raspund in stilul tau te-asi spune: Cind la voi cuvintul cel mai Raspindit era RATIA, noi cei de la Chisinau aveam o industrie care producea aparate pentru rachetele cosmice si submarinele atomice, cind voi mureati de foame si de frig (fapt care a dus la revolte de masa inclusiv cea din 1989) noi va trimitea mincare. Voi sunteti cei care dupa deschiderea frontierei dupa 1990 cumparati, si erati ferititi, televizoare culor, haine,mincare etc. din Moldova noastra.
-
#986 Gebeleizis 23 February 2012 | 14:55 razesu: solutiaSolutia este readucerea capitalei la Iasi.
-
#987 razesu 21 February 2012 | 18:32 nicoara:
Administratia de la Bucuresti, care a promis Iasului multe si marunte dar a facut ceia ce a facut
aici trebuie sa fiu de acord cu tine.......la 1859 s-a negociat prost dar au o scuza ca nu au putut anticipa consecintele unui stat hiper centralizat.........dar solutia nu este intrarea sub influenta ruseasca.... -
#988 razesu 21 February 2012 | 18:25 nicoara:
Cel mai des ex. intilnit la magazin: nu stie denumirea corecta a marfii si atunci logica e urmatoarea - a vorbi limba materna cu greseli e rusine, iar a vorbi o limba streina cu greseli e mai putin rusinos, ca rezultat se adreseaza in rusa. La fel toate denumirile din tehnica, electricitate, constructii etc. toti cei care au terminat studiile pina in 90 le stiu in rusa.
sint scuze patetice....pur si simplu asta se numeste asimilare lingvistica....si voi mai aveti pretentia ca romanismul este principala amenintate la stalitatea RM..... -
#989 razesu 21 February 2012 | 18:22 nicoara:
Fiindca nui adevarat, asupra voastra au influentat romanii, asupra noastra rusii, au aparut careva schimbari intre noi insa totusi si voi si noi am ramas moldoveni
-o mica remarca...noi ne-am influentat reciproc dind nastere unei identitati, in schimb in cazul vostru influentele au fost si sint un drum cu sens unic.....adica dinspre rusi spre voi... -
#990 lvl100 21 February 2012 | 10:50 nicoara: Nu trebue de avut memorie de fata mare,aminteste-ti ca 20 de ani in urma voi erati mai violati ca noi si cum numai s-a deschis hotarul marfurile au inceput a curge de aici incolo si nu invers.
Faptul ca voi aveati ceva in plus de mancare ca gubernie si colonie agricola sovietica , va face mai putini "violati" ? Ce mentalitate....daca as folosi cuvantul cu "M" te-ai supara lol.
Apropo de asta, diferenta de acces la produse pe piata nu reflecta nivelul de dezvoltare.
Romania si atunci era industrial cu 100 de ani inaintea voastra, doar ca nebunul de Ceausesc exporta avioanele, in timp ce voi puteati sa va pastrati castravetii din gradina.
nicoara:Ar trebui sa atrageti atentia ca bucurestiul foarte intensiv va baga voua in cap ca noi nu suntem ca voi
Pana acum ne-ai tot explicat ca de ce suntem diferiti. Dintr-o data e doar Bucurestiul care "baga intensiv".
Nicoara, incearca sa iti pastrezi si tu o idee constanta macar odata.
-
#991 CalinRomania 21 February 2012 | 1:10 Ma distra oarecum cum turbau rusii de la "Moldova.......mea" ( ca sa vezi ce chestie !!! :)))) ) cand au auzit ca R.M.doreste sa achizitioneze avioane si elicoptere de lupta !!! Turbeaza rusii sa va stie ca va intariti militar........ei vor sa fiti slabi sa va tina la picioarele lor !!! :))))))
-
#992 CalinRomania 21 February 2012 | 0:57 In timp ce moldovenii cu ardelenii cu muntenii,oltenii,banatenii,etc. sunt unul si acelasi popor.....cu aceeasi istorie,limba si in general cultura........nu acelasi lucru il pot spune despre moldoveni si rusi....acestia din urma incercand sa isi impuna specificul lor national ( limba ,cultura,istoria,etc.) la voi acasa .....chit ca acestea nu coincid cu ale voastre........In timp ce moldovenilor din Romania nimeni nu le-a impus o limba straina ,o cultura sau istorie straina,sau ceva care sa duca la pierderea constiintei lor de romani si moldoveni in acelasi timp.........
-
#993 CalinRomania 21 February 2012 | 0:52 Read more -
#994 CalinRomania 21 February 2012 | 0:36 .....reiau.......este pacat ca atunci cand nu cunosti un lucru sa iti fie rusine sa intrebi ,ca sa te corectezi......Am fost la un restaurant chinezesc/japonez cu prietena mea ,si nu mi-a fost rusine sa intreb la ce servesc anumite farfurii si farfuriute.......care-i problema ??? Intreb si ma lamuresc.......Pe de alta parte este adevarat ce spui tu...insa noua generatie invata termenii mai "speciali" in limba romana......si au acces complet la informatii -vezi internetul.......tocmai de aceea spun ca timpul le va aseza pe toate la locul lor.......
-
#995 CalinRomania 21 February 2012 | 0:08 Draga Nicoara......#1335.......interesant lucru....Scuze un pic....Ma uit in direct la ProTv Chisinau......pe Protv International !!!!
-
#996 nicoara 20 February 2012 | 23:24 CalinRomania: care sunt ,concret acei "romani"
Administratia de la Bucuresti, care a promis Iasului multe si marunte dar a facut ceia ce a facut
-
#997 nicoara 20 February 2012 | 23:21 CalinRomania: .In ce sens se opun acestia la folosirea mai larga a limbii romane ?
Cel mai des ex. intilnit la magazin: nu stie denumirea corecta a marfii si atunci logica e urmatoarea - a vorbi limba materna cu greseli e rusine, iar a vorbi o limba streina cu greseli e mai putin rusinos, ca rezultat se adreseaza in rusa. La fel toate denumirile din tehnica, electricitate, constructii etc. toti cei care au terminat studiile pina in 90 le stiu in rusa.
-
#998 CalinRomania 20 February 2012 | 23:03 Cui ii plac URSII....... http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=iBHMzlc1qCo.....................
-
#999 CalinRomania 20 February 2012 | 23:02 Draga Nicoara........#1332......."asupra voastra au influentat romanii"........spune-mi si mie ,te rog ,care sunt ,concret acei "romani"....si zona in care locuiesc ei.......
-
#1000 nicoara 20 February 2012 | 22:55 razesu: de ce te superi cind eu spun ca nu mai siinteti moldoveni?
Fiindca nui adevarat, asupra voastra au influentat romanii, asupra noastra rusii, au aparut careva schimbari intre noi insa totusi si voi si noi am ramas moldoveni