Feşteliţa este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Feşteliţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ștefan Vodă și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Satul Feşteliţa a fost menționat documentar în anul 1773.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#921 CalinRomania 03 May 2012 | 20:22 Read more -
#922 CalinRomania 03 May 2012 | 20:19 Draga Razesule.....#1408.....#1409.......sincer sa fiu nu stiu daca este careva pe aici care s-a indoit cumva de vitejia moldovenilor. Personal am doi prieteni buni moldoveni ( din Romania) si care sunt oameni de nota 20......Am cunoscut multi moldoveni si......"Jos palaria !!!"........Am fost prin Moldova de la vest de Prut si am ramas foarte placut impresionat de curatenia -civilizatia localnicilor..........Ce sa iti mai spun ? Mai are rost sa repet adaosul de valoare culturala a moldovenilor la cultura noastra romaneasca ? ....E pierdere de vreme.........Nu mai exista roman sa nu aiba o particica a sa de moldovean si numai prin cultura primita in scoala....... Repet ......Tot respectul pentru moldoveni !!! Binenteles acelasi respect il port si tuturor celorlalti romani........
-
#923 razesu 03 May 2012 | 19:06 Read more -
#924 razesu 03 May 2012 | 19:01 caracterul moldoveanului vazut de Cantemir (citi din RM va identificati cu moldoveanul sfirsitului de secol XVII si inceputului de secol XVIII?)
http://forum.softpedia.com/index.php?act=attach&type=post&id=998843
http://forum.softpedia.com/index.php?act=attach&type=post&id=998845
aici cum ai descrie Cantemir pe stramosii mei....."cei mai moldoveni dintre moldoveni"....glumesc......
http://forum.softpedia.com/index.php?act=attach&type=post&id=998846
o opinie originala a lui Cantemir despre originea moldovenilor.....o teorie putin dezbatuta dar din punctul meu de vedere credibila si de bun simt..
http://forum.softpedia.com/index.php?act=attach&type=post&id=998842
cum sint vazuti moldovenii de catre cazaci in perioada colonizarilor lui Petru cel Mare
http://forum.softpedia.com/index.php?act=attach&type=post&id=998847 -
#925 lvl100 03 May 2012 | 18:54 Read more -
#926 razesu 03 May 2012 | 18:06 uite un viitor posibil si mai mult decit probabil pentru o RM "independenta"
http://unimedia.md/?mod=news&id=45142 -
#927 lvl100 03 April 2012 | 1:43 nicoara: 1) romania gaseste un mod oarecare si incorporeaza tara noastra in teritoriul sau. In acest caz numai un dictat aspru de la Bucuresti poate aduce situatia in norma.2)R Moldova se dezvolta ca stat aparte pina cind nivelul de trai se apropie de cel din Romania si la un moment prielnic сele doua state se unesc de la egal la egal 3) сele doua state se dezvolta independent sustinindu-se reciproc dupa posibilitate
Mai Nicoara ati promovat atata "pericolul" asta al "unirii" incat probabil chiar ati ajuns sa credeti in el.
Nu se uneste nimeni cu nimeni.
nicoara:Iar interesele noastere sunt sa va vedem pe voi numai ca vecini. Tu personal cum crezi, pe viitor noi vom fi vecini buni sau dusmani?
Vecini buni. Sau dusmani. Sau si una si cealalta in aceeasi zi.
Veti continua sa incercati sa faceti slalom intre est si vest ca sa supravietuiti ( atat economic cat si cultural) ca si in ultimii 20. Si ca si in ultimii 20 de ani veti esua mai mult sau mai putin.
-
#928 nicoara 03 March 2012 | 22:15 Read more -
#929 CalinRomania 03 March 2012 | 18:05 Read more -
#930 CalinRomania 03 March 2012 | 17:57 Draga Nicoara ...#1387..."
lvl100:Nu-i asa ?
Da, e asa...cu o mica remarca: nu va bateti cu pumnul in piept strigind <noi suntem frati; noi suntem avocatul Moldovei in europa etc> ci asa si spuneti - noi avem interesele noastre si in relatiile cu voi nu ne deosebim de alte tari, nu le insuflati tinerilor ca intrind in componenta romaniei tot atunci bucurestenii vor veni si le vor aranja pe toate -
#931 CalinRomania 03 March 2012 | 17:52 Read more -
#932 CalinRomania 03 March 2012 | 17:40 Draga Nicoara ...#1383....."
CalinRomania:care sunt faptele care sustin aceste interese din partea Romaniei....
Romania nu s-a grabit sa se faca piata de desfacere pentru R Moldova, in asa mod contribuind la dependenta noastra de rusia, a pus bete in roate la racordarea sistemului energetic la cel european -
#933 CalinRomania 03 March 2012 | 17:39 Read more -
#934 CalinRomania 03 March 2012 | 17:24 Extrag dintre problemele R.Moldova expuse de Nicoara la #1376..............................
"Exista mai multe pricini rezultatele carora s-au suprapus in timp:
1)Destramarea imperiului rus, eveniment pentru care noi nu am fost pregatiti si ca urmare nu am putut forma o societate in locul celei destramate
2)Formarea fara efort a statului a provocat paradoxul cind statul este iar societatea nu"
Pai din ce vad eu aici si mai sus .........inteleg ca in R.Moldova nu a mai existat o colectivitate, nu mai existau oameni care traiau impreuna si intre care nu mai existau relatii bazate pe legi comune ??? Adica ???..........Ori a devenit R.Moldova un pustiu, ori nu mai existau legi in R.Moldova ??? Sincer sa fiu , nu cred nici una nici alta.........................
Unde nu inteleg eu bine....draga Nicoara......?
-
#935 CalinRomania 03 March 2012 | 17:18 Scuze....doream sa spun ...#1382..."
CalinRomania:ce doreai tu sa spui prin "societate"........
SOCIET//ÁTE ~ăți f. 1) Totalitate a oamenilor care trăiesc împreună și între care există anumite relații bazate pe legi comune; colec-tivitate
-
#936 CalinRomania 03 March 2012 | 17:17 Draga Nicoara,#1384 ...
CalinRomania:Ce anume te face ca aceleasi efecte ale modernizarii nu au avut loc si in Romania ???
Eu nu fac competitie cu romania ,eu discut de problemele noastre, iar noi in comparatie cu voi nu avem o practica statala de 150 de ani si nici industrie care ne-ar permite sa manevram -
#937 CalinRomania 03 March 2012 | 17:12 Read more -
#938 lvl100 03 February 2012 | 23:38 nicoara: Da, e asa...cu o mica remarca: nu va bateti cu pumnul in piept strigind <noi suntem frati; noi suntem avocatul Moldovei in europa etc
Asa si , daca v-am spus ca punem o vorba buna in Europa pentru RM, asta inseamna automat ca trebuie sa va cladim statalitatea, sa va facem piata si economia si eventual sa-l trimitem pe Mos Craciun la fiecare 30 de zile ca sa fie Craciunul lunar in RM ?
Chiar si daca am fi dat o singura paine ar fi fost o fapta laudabila. Faptul ca tu reactionezi cu "muieti-s posmagii" nu demonstreaza decat caracterul duplicitar.
nicoara:ci asa si spuneti - noi avem interesele noastre
Noi avem interesele noastre. Care va cuprind si pe voi. Sau nu.
nicoara:nu le insuflati tinerilor ca intrind in componenta romaniei tot atunci bucurestenii vor veni si le vor aranja pe toate
Trecand peste exprimarea tendentioasa (nimeni nu a promis "rezolvarea tuturor problemelor") , dar e evident ca situatia nu poate decat sa se imbunatatesca.
-
#939 razesu 03 February 2012 | 20:13 nicoara:
De ce faceati spuma la gura cind legatura cu europa o tineam prin reprezentantul ungariei?
pai alegerea asta este evidenta....niste filorusi de la Chisinau au ales de-al naibii Ungaria ( considerat inamicul numarul unu al Romaniei ) sa-i reprezinte in relatia cu UE.....de ce nu ati ales de exemplu Polonia? sau poate Bulgaria? -
#940 razesu 03 February 2012 | 20:08 nicoara:
noi avem interesele noastre si in relatiile cu voi nu ne deosebim de alte tari
/quote]
uite asta ai spus 'cu voi nu ne deosebim de alte tari".....adica ori cu voi sau ori cu Uzbekistan, tot un drac.....