Buzdugeni este un sat din cadrul comunei Burlăneşti, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 28 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 389 de oameni. Satul Buzdugeni este menționat documentar la 29 aprilie 1672.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1001 CalinRomania 20 February 2012 | 22:19 Iata o alta ideie ......http://www.youtube.com/watch?v=SbYHIlAk22Q&feature=endscreen&NR=1........si ce m-as bucura ca , vreodata in astfel de videoclipuri sa vad si frumosul Chisinau,Balti,Orhei,Soroca ,Tighina si alte plaiuri mioritice de la est de Prut !!!.........Ce frumos......iata si aici......http://www.youtube.com/watch?v=pLxP_VHe0gg&feature=related........la 0.35 si 1.00 vezi ce fain spune........cum sa nu ma simt mandru ca sunt Roman ????.....................Frumosii nostri Carpati !!!...http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=bUtaLeQqB40................. Viitorul Rege al Marii Britanii,Canadei si Australiei, Printul Charles.......care are o proprietate in Transilvania ......http://www.youtube.com/watch?v=VRUbKTJzuiU.............. -
#1002 CalinRomania 20 February 2012 | 21:52 Uite draga Burlakule o idee despre ceea ce iti spuneam.......http://www.youtube.com/watch?v=84dZjSkcRHE&feature=fvst..........ce fain-MANDRU CA SUNT ROMAN- la 4.12 si m-as bucura ca si voi sa primiti.......ceea ce este la 4.25 :))))))
-
#1003 CalinRomania 20 February 2012 | 21:37 Draga Burlakule,tot ma mai uit la videoclipul cu Guess Who.....Locul Potrivit......tare fain !!!
Si cu toate acestea ma simt tare mandru ca sunt Roman !!! Paradox ??? Nu stiu.......Dar simt ca imi iubesc mult TARA ........
-
#1004 CalinRomania 20 February 2012 | 21:31 Draga Nicoara,#1323......"Cel mai mult la folosirea larga a limbii romane , cit nu ar fi de paradoxal , se opun nu rusofonii ci autohtonii, mai ales cei ce au un serviciu ce nu necesita cunoasterea perfecta a limbii.".................................................................................
Poti sa dezvolti un pic mai mult aceasta ideie ?........In ce sens se opun acestia la folosirea mai larga a limbii romane ?
-
#1005 CalinRomania 20 February 2012 | 21:19 Read more -
#1006 CalinRomania 20 February 2012 | 20:24 "Ard malurile Prutului ....."................
-
#1007 razesu 20 February 2012 | 18:44 nicoara:
Mai greu aste sa intelegi ca la momentul intrarii masive in viata locuitorului de rind a progresului tehnico-stiintific noi neam aflat sub dominatia rusa si toate neologismele si in lexica mamei mele au intrat sub forma de rusisme si limba vorbita acum de noi este un amestec de cuvinte romanesti si rusisme, si pentru a reveni la o limba normala trebue de muncit.
pai de ce nu folosesc limba romana "imbogatita" cu neologismele rusesti? ce-i opreste?
nicoara:
Cel mai mult la folosirea larga a limbii romane , cit nu ar fi de paradoxal , se opun nu rusofonii ci autohtonii, mai ales cei ce au un serviciu ce nu necesita cunoasterea perfecta a limbii.
si asta nu are legatura cu un proces insiduos si greu indentificabil care se numeste spalare pe creier?
P.S.si avind in vedere cele spuse de tine, de ce te superi cind eu spun ca nu mai siinteti moldoveni? cind chiar tu ai afirmat aici ca influenta rusa este coplesitoare si preponderenta........ -
#1008 razesu 20 February 2012 | 18:35 nicoara:
Nu te fa intr-o ureche! Vorba nu este despre comunisti
eu zic ca urechile mele sint inca in stare buna de functionare ( sint inca tinar )....eu am facut referire la faptul ca voi ati fost sub ocupatie straina 200 de ani fara sa reactionati in vreun fel.....iar tu mi-ai raspuns ca.........
nicoara:
ci despre ceia ca numai in ultimii 20 de ani noi fata de voi am ramas in urma
...............ce are ... cu prefectura? -
#1009 nicoara 19 February 2012 | 22:55 razesu: limba materna se invata de la mama de acasa....asta n-are nici o legatura cu lenea
Tare nu-mi place cind omul nu intelege nici un rahat, dar se da mare stiutor de situatie. Spalarea de creeri este unicul procedeu pe care voi sunteti apti sa-l intelegeti. Mai greu aste sa intelegi ca la momentul intrarii masive in viata locuitorului de rind a progresului tehnico-stiintific noi neam aflat sub dominatia rusa si toate neologismele si in lexica mamei mele au intrat sub forma de rusisme si limba vorbita acum de noi este un amestec de cuvinte romanesti si rusisme, si pentru a reveni la o limba normala trebue de muncit. Cel mai mult la folosirea larga a limbii romane , cit nu ar fi de paradoxal , se opun nu rusofonii ci autohtonii, mai ales cei ce au un serviciu ce nu necesita cunoasterea perfecta a limbii.
Aceasta este o problema foarte importanta si foarte dificila pentru noi, insa voi sunteti prea rupti de realitate ca s-o intelegeti
-
#1010 nicoara 19 February 2012 | 22:38 razesu: tu chiar intelegi ce vrei...am discutat noi ceva despre comunism si nu stiu eu?
Nu te fa intr-o ureche! Vorba nu este despre comunisti ci despre ceia ca numai in ultimii 20 de ani noi fata de voi am ramas in urma
-
#1011 razesu 19 February 2012 | 19:05 Read more -
#1012 nicoara 19 February 2012 | 18:21 razesu: sint unii moldoveni care chiar cred asta!
Nu Razesule, de crezut nu crede nimeni, insa sunt unii moldoveni carora le este lene sa invete limba, se vede ca aceasta e genetic, tii minte cum il bocea pe I. Creanga maicasa? Precum la ce-i trebue, ce, o sa fie popa?!
-
#1013 nicoara 19 February 2012 | 17:49 razesu: lasi notorii care au stat 200 de ani sub rusi.....fiindu-le violat in permenenta modul de viata
Nu trebue de avut memorie de fata mare,aminteste-ti ca 20 de ani in urma voi erati mai violati ca noi si cum numai s-a deschis hotarul marfurile au inceput a curge de aici incolo si nu invers.
Ar trebui sa atrageti atentia ca bucurestiul foarte intensiv va baga voua in cap ca noi nu suntem ca voi, sau poate voua va place sa va traga tot timpul in teapa?
-
#1014 CalinRomania 19 February 2012 | 2:56 Read more -
#1015 CalinRomania 19 February 2012 | 2:35 Read more -
#1016 burlakul 18 February 2012 | 9:28 Citindu-va comentariile imi vine in cap Guess Who,cu "Locul potrivit"... P.S.Calin priveste min 2.42 si 2.50...Ne vedem in 3000...))) -
#1017 razesu 18 February 2012 | 9:09 Read more -
#1018 CalinRomania 18 February 2012 | 1:50 Draga Nicoara ...."Din toate acestea cel mai rau este ca aceste intrebari nu prea mult ii preocupa pe concetatenii mei".............sa sti ca reciproca este perfect valabila.........
-
#1019 CalinRomania 18 February 2012 | 1:47 Read more -
#1020 nicoara 17 February 2012 | 21:23 razesu: #1301 razesu
lvl100:#1306 lvl100
CalinRomania:#1308 CalinRomania
Dupa cum era si de asteptat voi nici odata nu ve-ti recunoaste nici o gresala de a voastra si ca niste romani sadea ve-ti discuta cu mult sarcazm si ironie de a noastre pe care cu parere de rau noi vi le punem la dispozitie cu duiumul...
Din toate acestea cel mai rau este ca aceste intrebari nu prea mult ii preocupa pe concetatenii mei