Racovăţ este un sat şi comună din raionul Soroca. Racovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3770 de oameni. Satul Racovăț a fost menționat documentar în anul 1646.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1241 ioanic 27 January 2012 | 6:15 Ce a fost in trecut azi nu conteaza, nu e LEGE, n-are valoare juridica. Sunt persoane care au pastrat Buletin de identitate de cetatean roman sau Certifcat de botez sau Carte de votant - eliberate pana la 1940 si au incercat sa le prezinte la consulat. Li s-a spus clar - aceste acte nu mai sunt valabile. Aduceti acte care va identifica si sunt valabile acum, adica din perioada sovietica si actuala. Pana nu vor trece procedura de redobandire a cetateniei - aceste persoane nu sunt recunoscute a fi si moldoveni, si romani. Dupa redobandire vor fi MOLDOVENI cu a doua cetatenie - ROMANA. Pot deveni in exclusivitate ROMANI numai daca renunta la cetatenia R.Moldova si raman numai cu una singura in vigoare -cea ROMANA. -
#1242 ioanic 27 January 2012 | 6:04 Read more -
#1243 ioanic 27 January 2012 | 5:28 Read more -
#1244 ioanic 27 January 2012 | 5:03 Sunt pentru "unirea", unitatea cultural-lingvistica, dar niciodata nu voi accepta o unire teritorial-administrativa. Fratii desi au aceeasi parinti - in viata traiesc separat, firecare cu casa, nevasta, copii, familia si gospodaria sa, fiecare cu NUMELE sau ce il identifica si il deosebeste de alti frati, care pot fi si buni, si invidiosi, si lacomi, si prieteni si neprieteni, dusmani chiar. Stai frate in casa ta si eu intr-a mea, ne intalnim la o sarbatoare, cinstim un pahar de viin, ne amintim de parinti, de casa parinteasca, de trecut, dar ai OBRAZ si nu pretinde la ceea ce nu-ti apartine, la mostenirea mea, la numnele meu, la casa si gospodaria mea, nu sterge hatul intre noi si nu ma invata cum ma chiama, cine sunt si ce trebuie sa fac - eu am capul meu pe umeri si n-am de gand sa-ti ascul brasoavele tale de smecher. Eu raspund de soarta mea, de viitorul meu - eu am aceasta LIBERTATE si fii bun de mi-o respecta. -
#1245 gex 25 January 2012 | 20:00 cu acceptul vostru, rusii isi vor bate joc de voi si de acum in colo...rusii va spun ce sa mancati ca este bun si ce sa nu mancati ca nu este bun, ei va spun ce sa faceeti ca e bine si ce sa nu faceti ca nu e bine. ei v-au crescut in scolile lor si v-au invatat ce au vrut ei, inclusiv istoria moldovei, care culmea nu este aceiasi cu istoria Romanilor :)) pana aici am inteles, se presupune ca ati fost voi mai slabi si v-ati lasat condusi de altii mai puternici. dar ca ganditi ca si ei asta e ceva grav. ADEVARUL ADEVARAT ESTE CA ATI FOST ROMANI DAR NU MAI SUNTETI, ROMANII SE LUPTA PANA LA MOARTE PT ADEVAR IAR VOI ACCEPTATI MULT PREA USOR CONSPIRATIA RUSEASCA...VOI NU VEDETI CA TARA VOASTRA MERGE DIN RAU IN MAI RAU, VOI VEDETI CA AVETI O TARA INFLORITOARE PE CULMILE SUCCESULUI. CU ATATI MOLDOVENI RUSIFICATI, MOLDOVA NU MAI ARE NICI O SANSA LA ISTORIA EI SI NICI LA VIATA MULT VISATA
-
#1246 razesu 25 January 2012 | 18:55 ioanic:
la coasta codasei UE - RO
si ca sa parafrazez un proverb romanesc "mai bine ultimul la oras decit codas la tara" -
#1247 razesu 25 January 2012 | 18:53 @ioanic
pentru ala care nu mai poate dormi noaptea de grija romanilor.....cauta in alta parte....
http://unimedia.md/?mod=news&id=43740 -
#1248 razesu 24 January 2012 | 19:52 @ioanic
chiar nu vedeti ridicolul situatiei? astia vorbesc despre moldovenism in ruseste si incerca sa ma invete pe mine moldovean din Romania despre moldovenism?asta este culmea nesimtirii.............dar daca le-ati permis, asa se intimpla,senzatia mea este ca va meritati soarta........eu chiar imi doresc Moldova Mare si atunci o sa vedeti cum trateaza ADEVARATII MOLDOVENI strainii care incearca sa devina stapini in casa altora....
http://unimedia.md/?mod=news&id=43693 -
#1249 razesu 24 January 2012 | 19:09 @ioanic
tu chiar crezi ceea ce spui?.....tu, vrei sa induci ideea ca actuala stare de saracie luicie existenta in RM este responsabilitatea actiunilor concentrate a Romaniei si nu se datoreaza politicilor falimentare ale guvernantilor RM, alesi de cetatenii RM si divizarii profunde, lipsei de coeziune si haosului identitar care caracterizeaza societatea basarabeana........tu ai impresia ca principala grija a statului roman sau a romanilor este pauperizarea RM?.........nu bai,Romania se confrunta la rindul ei cu probleme grave, tema unirii Romaniei cu RM este un subiect marginal in societatea romaneasca, fiind mai degraba apanajul unor nostalgici idealisti care inca mai cred sau in cazul meu care au crezut..............Ca sa fie clar saracia moldovenilor este responsabilitatea moldovenilor si a deciziilor luate de ei.....
P.S. daca intradevar esti nascut de o moldoveanca inseamna ca esti o rusine pentru stramosii tai......... -
#1250 gex 24 January 2012 | 13:21 deodata se facu liniste pe forum. toti vitejii rusi care scriau pe dupa perdele au fugit de acasa :)) acu e randul moldovenilor care vor adevarata instorie a moldovei sa intre pe forum...am avut colegi moldoveni tineri la munca in strainanate care stiau ca in moldova este dezastru din toate punctele de vedere si care nu doreau explicatii de genul: de ce nu suntem Romani. stiau ca rusii si-au batut joc de tara si de poporul moldovean si ca din cauza altor moldoveni lasi care tin cu rusii, in moldova o sa fie tot timpul asa. din 20 de colegi moldoveni tineri nici unul nu era rusificat. cu toate ca au fost si in rusia la munca, rusii nu au reusit sa-i prosteasca. in viitor cand rusii va va spune ca moldovenii se trag din extraterestri cu siguranta sunt acei moldoveni rusificati care vor fi deacord cu istoria moldovei.
-
#1251 ioanic 24 January 2012 | 7:36 Read more -
#1252 CalinRomania 21 January 2012 | 2:13 Mai oameni buni........A LUAT FOC FORUMUL !!! :))))))))................
-
#1253 lvl100 17 January 2012 | 21:28 Gebeleizis:
si cine conduce Romania in conditiile cind poporul isi manifesta nemultumirea in strada? Tot rusii?
Cui ii raspunzi tu asta ? Ca nu vad pe nimeni aici care sa sustina ca rusii sunt de vina pentru saracia din toata lumea, indiferent de tara.
Remarca de mai sus e tampitzica pana si dupa standardele tale Gebelzica.
Dar desigur ca e mult mai simplu sa deturnezi discutia cu remarci infantile decat sa discuti ce inseamna sa traiesti intr-o tara inghetata intr-un razboi civil.
Gebeleizis:
Noi moldovenii stim cine suntem, de unde venim si unde dorim sa ajungem
Cuvinte mari pentru natiunea cea mai dezbinata etnic/cultural din Europa si care are nevoie de explicatii "de ce nu suntem romini"
-
#1254 gex 17 January 2012 | 20:49 nu mai sriu p site-ul asta ca pierd timpul...poate odata o sa cauti istoria adevarata moldovei si nu vei mai asculta ce va prostesc rusii si atunci iti va parea rau ca te-ai lasat batjocorit ca un las ce esti...pe viitor o sa va prosteasca rusii ca ati avut colonie pe luna, la niste oameni lasi ca tine nici nu ma mir sa-i creada
-
#1255 gex 17 January 2012 | 20:44 Bravo eroilor...sunteti niste rusificati lasi care fac pe eroii din spatele butoanelor...credeti ce vreti despre moldova, ca a rezistat atacurilor turcesti ect. multa batjocora v-a aduc rusia cu istoria pe care v-a fortat s-o invatati..nu mai vb aproasta de lupte vitejesti cu turcii . romania mare intotdeauna a pierdut in fata turcilor si le-a luat din tara ce a avut romania mai de pret. voi aveti aceiasi istorie ca romania pt ca sunteti romani...dar niste oameni lasi ca voi care sunt buni numa de gura sunt foarte usor de schimbat si de aia istoria va este straina...va este mai usor sa vb aproasta pe tot felul de site-uri decat sa cautati istoria adevarata a tarii voastre..niste moldoveni adevarati nu se lasau prostiti de rusi, voi sunteti niste moldoveni rusificati care s-au obisnuit cu batjocora si ca atare o privesc ca si familiara.
-
#1256 razesu 17 January 2012 | 18:56
Noi am rezistat timpt de secole mentinindu-ne identitatea, numele, cultura, traditiile si obiceiurile. Noi nu ne-am deziz de numele tarii noastre - MOLDOVA.
-tocmai asta e Ivane, ca nu mai aveti mare lucru in comun cu stramosii vostrii moldoveni, voi sinteti o noua specie, ati "evoluat" la stadiul de maldavani......
Gebeleizis:
Dar cine esti tu? Probabil o corcitura care nu-si cunoaste neamul, nu tine la trecutul sau (deoarece nu-l are). Esti o rusine pentru moldoveni,
cine sint eu? sint un moldovean nascut si crescut intr-o zona curat moldovenesca ,Bacau,vechea Tara de Jos a Moldovei, zona care a dus greul luptelor cu turcii spre deosebire de alti moldoveni de la est care la primul contact cu rusii nu au stiut cum sa pactizeze mai repede cu ei si sa-si muste de cur fratii de la vest...... -
#1257 burlakul 17 January 2012 | 15:30 gex: eu sunt roman si cu siguranta stiu istoria mai bine ca voi, cu siguranta eu stiu si istoria voastra, voi nu aveti cum sa stiti istoria moldovei odata ce rusi v-au facut istoria asa cum au vrut ei...comentati aici lasilor ce sunteti, comentati pana se schimba banii, doar de asta sunteti buni...daca erati buni si de fapte doreati schimbarea in moldova, doreati adevarata istorie a moldovei si nu mai doreati batjocora din neam in neam a moldovenilor
emotii goale...
gex:#1069 burlakul pt orice com tre sa fiu mai explicit? e adevarat ca nu vb aceiasi limba. asta vine tot de la un rus nici nu se putea de la altcineva.
Daca i-ti vine greu sa fii mai explicit,nimeni nu te impune...dar daca tot vrei sa duci o discuti,nu sa tipi ca babele pe la piata,staruiete sa fii mai explicit.Despre care rus tu vorbesti?
-
#1258 gex 17 January 2012 | 14:28 eu sunt roman si cu siguranta stiu istoria mai bine ca voi, cu siguranta eu stiu si istoria voastra, voi nu aveti cum sa stiti istoria moldovei odata ce rusi v-au facut istoria asa cum au vrut ei...comentati aici lasilor ce sunteti, comentati pana se schimba banii, doar de asta sunteti buni...daca erati buni si de fapte doreati schimbarea in moldova, doreati adevarata istorie a moldovei si nu mai doreati batjocora din neam in neam a moldovenilor
-
#1259 gex 17 January 2012 | 14:23 la intrebarea asta am raspuns in penultimul comentariu...pai eu nu mai intru sa sciu aici k voi nu aveti nici o treaba cu ce se intampla...cu siguranta sunteti rusificati sau moldoveni lasi care sunt deacord cu batjocora moldovenilor...eu nu sunt moldovean DOAMNE FERESTE.
-
#1260 Gebeleizis 17 January 2012 | 14:13 #1068 daca esti din Romania atunci asi vrea sa te intreb impotriva cui sunt indreptate manifestarile recente de la Bucuresti, Iasi, Timisoara, Sibiu etc.? Impotriva rusilor care conduc cu Romania? Nu fi superficial in examinarea unor fenomene politico-sociale. Nu fi xenofob deoarece este o atitudine ne constructiva si periculoasa.