Drob de miel
Ingrediente:
- 800 de grame de carne (file) de miel,
- 200 de grame de ceafă de porc,
- 2-3 cepe,
- 3-4 caţei de usturoi,
- 2 oua,
- 1 lingură ulei vegetal,
- 100 de grame de brînză nesărată,
- 1 ardei gras (de preferinţă roşu),
- piper negru,
- sare,
- formă dreptunghiulară metalică pentru copt.
Mod de preparare:
Carnea se dă prin maşina de tocat de două ori împreună cu ceapa şi usturoiul. Se adaugă sarea, piperul, ouăle, se amestecă bine şi se bate. Brînza se taie cuburi, ardeiul se taie fidea măşcată. Forma se unge cu ulei. Jumătate de porţie de carne se pune în formă şi se netezeşte. Deasupra se pune straturi brînza şi ardeiul tăiate. Se acoperă uniform cu carnea tocată. Se dă la cuptor la temperatura 180°C pentru 30-35 de minute pînă e gata.
Acest fel de mîncare se poate servi cu fructe marinate.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1768
- Populația:
- 3206 locuitori
Doroţcaia este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Doroţcaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Dubăsari și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3206 oameni. Satul Doroţcaia a fost menționat documentar în anul 1768.