21 ianuarie 2011, 14:49 views 26613

Carne de oaie ca la Comrat

Ingrediente:

•    1-1,2 kg de carne de oaie pe os,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    coriandru,
•    0,5 pahar de maioneză,
•    4 căţei de usturoi,
•    1 lingură de pătrunjel tocat.

Mod de preparare:

Se amestecă maioneza, condimentele, usturoiul mărunţit. Tăiem carnea de oaie bucăţi nu prea mari, ungem carnea cu amestecul respectiv, lăsăm să se marineze 4-6 ore în dependenţă de cît de tînără e carnea. Carnea marinată o fierbem înăbușit la foc domol timp de 1,5-2 ore în apă sărată (1,5-2 pahare), dacă e necesar mai adăugăm apă pe parcursul fierberii. Cu 10 minute înainte de a fi gata adăugăm usturoiul tocat mărunt, presărăm cu verdeaţa tocată mărunt.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
405 locuitori

Hîrtop este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bruslachi, Mocreachi, Hîrtop și Marian. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Hîrtop alcătuia 405 oameni în anul 2007. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1877.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.