Carne de oaie cu vinete
Ingrediente:
• 1 kg carne de oaie,
• 3 linguri ulei,
• 2 cepe,
• 1 lingură făină de grîu,
• 2/3 ardei,
• 1/4 praz,
• 4-5 vinete,
• 1 pahar fasole păstăi,
• 5-6 roşii,
• 3-4 căţei de usturoi,
• 1/2 pahar vin,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 2 linguri verdeaţă tocată.
Mod de preparare:
Fileul de carne de oaie se taie − 1-2 bucăţi la 1 porţie, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se prăjeşte. Vinetele se taie felii de 1 cm, se pun în uncrop sărat pe 10-15 minute, sub greutate se stoarce sucul amar, apoi rondelele de vinete se trec prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi. Ceapa şi prazul se taie fidea şi se prăjesc. Păstăile se taie în 2-4 părţi, roşiile se decojesc, se scot seminţele şi se taie feliuţe, ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie fidea. Carnea, vinetele şi legumele se pun în ceaun, se adaugă sare, piper, verdeaţă, se toarnă bulionul şi se fierbe înăbuşit cu capac. Se poate adaugă vin sec.
Se serveşte presărată cu verdeaţă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1559
- Populația:
- 190 locuitori
Bisericani este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află pe malul stîng al Prutului, la 25 km de oraşul Glodeni şi la 160 km de Chișinău. Satul Bisericani a fost menționat documentar în anul 1559. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 190 de oameni.