21 martie 2011, 14:34 views 17461

Carne de oaie cu vinete

Ingrediente:

•    1 kg carne de oaie,
•    3 linguri ulei,
•    2 cepe,
•    1 lingură făină de grîu,
•    2/3 ardei,
•    1/4 praz,
•    4-5 vinete,
•    1 pahar fasole păstăi,
•    5-6 roşii,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    1/2 pahar vin,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    2 linguri verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

Fileul de carne de oaie se taie − 1-2 bucăţi la 1 porţie, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se prăjeşte. Vinetele se taie felii de 1 cm, se pun în uncrop sărat pe 10-15 minute, sub greutate se stoarce sucul amar, apoi rondelele de vinete se trec prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi. Ceapa şi prazul se taie fidea şi se prăjesc. Păstăile se taie în 2-4 părţi, roşiile se decojesc, se scot seminţele şi se taie feliuţe, ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie fidea. Carnea, vinetele şi legumele se pun în ceaun, se adaugă sare, piper, verdeaţă, se toarnă bulionul şi se fierbe înăbuşit cu capac. Se poate adaugă vin sec.

Se serveşte presărată cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
429 locuitori

Hutulu este un sat din cadrul comunei Lebedenco, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cahul și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 429 de oameni. Satul Hutulu a fost menționat documentar în anul 1861.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.