21 martie 2011, 14:34 views 17087

Carne de oaie cu vinete

Ingrediente:

•    1 kg carne de oaie,
•    3 linguri ulei,
•    2 cepe,
•    1 lingură făină de grîu,
•    2/3 ardei,
•    1/4 praz,
•    4-5 vinete,
•    1 pahar fasole păstăi,
•    5-6 roşii,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    1/2 pahar vin,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    2 linguri verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

Fileul de carne de oaie se taie − 1-2 bucăţi la 1 porţie, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se prăjeşte. Vinetele se taie felii de 1 cm, se pun în uncrop sărat pe 10-15 minute, sub greutate se stoarce sucul amar, apoi rondelele de vinete se trec prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi. Ceapa şi prazul se taie fidea şi se prăjesc. Păstăile se taie în 2-4 părţi, roşiile se decojesc, se scot seminţele şi se taie feliuţe, ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie fidea. Carnea, vinetele şi legumele se pun în ceaun, se adaugă sare, piper, verdeaţă, se toarnă bulionul şi se fierbe înăbuşit cu capac. Se poate adaugă vin sec.

Se serveşte presărată cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
2860 locuitori

Boghiceni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Boghiceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Boghiceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.