21 ianuarie 2011, 15:34 views 33080

Ciulama de miel (mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

•    1 kg de carne de miel,
•    3 linguri de unt,
•    2 cepe,
•    1 morcov,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    2-4 linguri de vin,
•    2 linguri de făină de grîu,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper boabe.

Mod de preparare:

Carnea spălată şi curăţată se taie bucăţi, costiţele se taie şi ele, se pune totul în caserolă, se adaugă ceapă, jumătăţi de morcov, rădăcină de pătrunjel tăiată măşcat, sare, piper boabe, turnaţi bulion sau apă ½ din volumul cărnii, lăsaţi să fiarbă. Scoateţi legumele, turnaţi făina prăjită în prealabil dizolvată cu bulion, vin şi fierbeți-o. La sfîrşit adăugaţi usturoiul pisat cu sare, bucăţele de unt. Sosul trebuie să fie dens.

Ciulamaua poate fi servită cu mămăligă sau cu fasole fiartă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1432
Populația:
14516 locuitori
Logo

Călăraşi este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Călăraşi. Amplasat pe ambele maluri ale rîului Bîc, oraşul Călăraşi este situat la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14516 de locuitori. Localitatea a fost atestată documentar cu denumirea de Tuzara la 1432 – 1433, cînd Ilie Vodă dăruia slugii sale Staia „satul Tuzora pe Bîc”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.