Ciulama de miel (mîncare găgăuzească)
Ingrediente:
• 1 kg de carne de miel,
• 3 linguri de unt,
• 2 cepe,
• 1 morcov,
• 1 rădăcină de pătrunjel,
• 2-4 linguri de vin,
• 2 linguri de făină de grîu,
• 2-3 căţei de usturoi,
• sare,
• piper boabe.
Mod de preparare:
Carnea spălată şi curăţată se taie bucăţi, costiţele se taie şi ele, se pune totul în caserolă, se adaugă ceapă, jumătăţi de morcov, rădăcină de pătrunjel tăiată măşcat, sare, piper boabe, turnaţi bulion sau apă ½ din volumul cărnii, lăsaţi să fiarbă. Scoateţi legumele, turnaţi făina prăjită în prealabil dizolvată cu bulion, vin şi fierbeți-o. La sfîrşit adăugaţi usturoiul pisat cu sare, bucăţele de unt. Sosul trebuie să fie dens.
Ciulamaua poate fi servită cu mămăligă sau cu fasole fiartă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1597
- Populația:
- 86 locuitori
Mîrzoaia este un sat din cadrul comunei Iurceni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Nisporeni și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 86 de oameni. Satul Mîrzoaia a fost menționat documentar în anul 1597.