Carne de oaie ca la găgăuzi
Ingrediente:
• 1 kg de file de care de oaie,
• 4-5 cepe,
• 1 morcov,
• 4-5 căţei de usturoi,
• 0,5 pahar de ulei vegetal ,
• 0,5 pahar de vin alb,
• sare,
• piper negru măcinat,
• un pahar cu vin alb.
Mod de preparare:
Scoatem peliculele, grăsimea în plus, spălăm şi tăiem carnea bucăţi nu prea mari. Ceapa şi morcovul pregătite din timp se taie cubuleţe de mărimea medie. Pe tigaia încinsă cu ulei vegetal, rumenim morcovul, îl scoatem şi în acelaşi ulei prăjim ceapa pînă la culoarea aurie. Prăjim carnea separat în ulei vegetal pînă se formează o cojiţă aurie cu adaos de sare şi piper. Turnăm deasupra un amestec de bulion şi vin, fierbem înăbuşit la foc domol pînă este gata, turnînd dacă e necesar bulion sau apă. Cu cîteva minute înainte de a lua de pe foc adăugăm ceapa prăjită, lăsăm la foc domol pentru 2-3 minute.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1607
- Populația:
- 192 locuitori
Zolonceni este un sat din cadrul oraşului Criuleni, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Criuleni și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 192 de locuitori. Satul Zolonceni a fost menționat documentar în anul 1607.