21 ianuarie 2011, 15:19 views 20530

Iahnie ca la bulgari

Ingrediente:

•    2 kg de carne de oaie (dinapoi),
•    ½ de pahar de grăsime de porc topită,
•    3-4 linguri de ulei vegetal,
•    5-6 cepe,
•    2 linguri de paprica,
•    1 ardei,
•    sare,
•    crenguţă de cimbrişor.

Mod de preparare:

Carnea de oaie spălată şi curăţată, tăiaţi-o bucăţi mari, prăjiţi-o în ceaun în grăsime proaspătă de porc. Separat prăjiţi ceapa semiinele în ulei vegetal. În ceapa gata adăugaţi paprica şi ardeiul tăiat pai. Adăugaţi legumele în carnea rumenită, turnaţi apa sau bulionul astfel, ca ea să acopere produsele, adăugaţi sare şi crenguţa de cimbrişor. Lăsaţi să fiarbă înăbuşit la foc domol pînă este gata. Înainte să o serviţi scoateţi crenguţa de cimbrişor.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
5940 locuitori

Crasnaia Gorca este un sat din cadrul comunei Delacău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Grigoriopol și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnaia Gorca alcătuia 5940 de oameni în anul 2005. Satul Crasnaia Gorca a fost menționat documentar în anul 1870.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.