21 ianuarie 2011, 15:19 views 21465

Iahnie ca la bulgari

Ingrediente:

•    2 kg de carne de oaie (dinapoi),
•    ½ de pahar de grăsime de porc topită,
•    3-4 linguri de ulei vegetal,
•    5-6 cepe,
•    2 linguri de paprica,
•    1 ardei,
•    sare,
•    crenguţă de cimbrişor.

Mod de preparare:

Carnea de oaie spălată şi curăţată, tăiaţi-o bucăţi mari, prăjiţi-o în ceaun în grăsime proaspătă de porc. Separat prăjiţi ceapa semiinele în ulei vegetal. În ceapa gata adăugaţi paprica şi ardeiul tăiat pai. Adăugaţi legumele în carnea rumenită, turnaţi apa sau bulionul astfel, ca ea să acopere produsele, adăugaţi sare şi crenguţa de cimbrişor. Lăsaţi să fiarbă înăbuşit la foc domol pînă este gata. Înainte să o serviţi scoateţi crenguţa de cimbrişor.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1764
Populația:
7043 locuitori

Cazaclia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cazaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 47 km de municipiul Comrat și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7043 locuitori. Satul Cazaclia a fost menționat documentar în anul 1764.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.