18 octombrie 2010, 15:41 views 18744

Tocană de miel cu gutui

Ingrediente:

  • 800 g pulpă de oaie (miel),
  • 2 gutui,
  • 1 pahar de vin alb,
  • 2 linguri de ulei vegetal,
  • 100 g de unt,
  • sare,
  • praf de piper negru.

Mod de preparare:

Carnea pregătită se taie cuburi, se adaugă sare, piper, se prăjeşte în ulei, pînă la rumenire. Gutuile se curăţă se scoate capsula de seminţe, se tăie felii, se prăjeşte în unt pe ambele părţi, se adaugă carnea, se toarnă vin şi se căleşte la foc mic. În cazul în care carnea este vîrtoasă, în timpul fierberii se mai toarnă apă sau bulion.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
2054 locuitori

Răciula este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răciula și Parcani. Satul Răciula este situat la o distanță de 11 km de orașul Călărași. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Răciula constituia 2054 oameni. Prima atestare documentară a satului Răciula datează din anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.