18 octombrie 2010, 15:41 views 18954

Tocană de miel cu gutui

Ingrediente:

  • 800 g pulpă de oaie (miel),
  • 2 gutui,
  • 1 pahar de vin alb,
  • 2 linguri de ulei vegetal,
  • 100 g de unt,
  • sare,
  • praf de piper negru.

Mod de preparare:

Carnea pregătită se taie cuburi, se adaugă sare, piper, se prăjeşte în ulei, pînă la rumenire. Gutuile se curăţă se scoate capsula de seminţe, se tăie felii, se prăjeşte în unt pe ambele părţi, se adaugă carnea, se toarnă vin şi se căleşte la foc mic. În cazul în care carnea este vîrtoasă, în timpul fierberii se mai toarnă apă sau bulion.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
4 locuitori

Bondareuca este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 24 km de oraşul Teleneşti şi la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Bondareuca a fost înființat în anul 1906.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.