18 octombrie 2010, 15:09 views 22040

Carne de oaie înăbuşită cu prune uscate

Ingrediente:

  • 800 g carne de oi,
  • 2 pahare prune uscate,
  • 4 roşii,
  • 2 linguri untură,
  • 1 pahar bulion de carne,
  • 3 linguri smîntînă,
  • sare,
  • foi de salată verde,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se prăjeşte şi se pune în oală. Se adaugă puţin bulion şi se înăbuşă pînă este pe jumătate gata, restul lichidului, se adăugă, pe măsură ce scade. Prunele se spală, se opăresc şi se scurg prin strecurătoare. Sîmburii se înlătură. Prunele se pun pe carne, apoi roşiile decojite şi tăiate cuburi, se adaugă sare şi verdeaţa tocată. Peste ele se toarnă smîntîna şi oala se dă la cuptor pentru 25-30 minute. Periodic oala trebuie scuturată, ca să nu se ardă carnea.

Se garniseşte cu foi de salata verde.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1798
Populația:
1378 locuitori

Jora de Mijloc este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lopatna, Jora de Sus, Jora de Mijloc și Jora de Jos. Localitatea se află la distanța de 27 km de oraşul Orhei şi la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1378 de oameni. Satul Jora de Mijloc a fost întemeiat în anul 1798.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.