15 octombrie 2010, 11:35 views 27625

Dovleac cu orez şi stafide

Ingrediente:

  • 1 ceaşca de orez,
  • 0,5 kg de orez,
  • 100 g de dovleac,
  • 150 g unt,
  • 2 linguri de zahăr,
  • vanilie pe vîrful unui cuţit.

Mod de preparare:

Orezul se spală, se fierbe în apa sărată ca să fie sfărîmicios. Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, se taie bucăţi 2x2 cm. Se prăjeşte în ½ de porţie de unt pînă se face moale. Stafidele se opăresc. Se amestecă orezul, bostanul, stafidele, untul şi vanilina şi se încălzesc.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
591 locuitori

Rămăzan este un sat din cadrul oraşului Rîşcani, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Rîșcani și la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 591 de locuitori. Satul Rămăzan a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.