|
REŢETA ZILEI: Ciorbă ca la ţară
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe până este pe jumătate gata. Carnea se taie bucăţi mici, se pune în apă rece şi se fierbe până este gata. Bulionul se strecoară, în bulion se pune fasolea, rădăcinile, tăiate fidea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5-7 minute înainte de a lua de pe foc, se adaugă roşiile mărunţite, leuşteanul, borşul, se dă în clocot, se sărează, se presară cu verdeaţă, se pune ardei iute.
Ciorba se serveşte în castroane de ceramică.
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- 500 g carne de oi,
- 1 pahar fasole albe,
- 2 cartofi,
- 2 cepe,
- 1 morcov,
- 1 rădăcină de pătrunjel,
- ½ rădăcină de ţelină,
- 3 roşii,
- 2 pahare borş acru (vezi reţeta „Borş de tărîţe”) sau un pic de sare de lămâie,
- sare,
- 1 ardei iute,
- 1 lingură leuştean verde tăiat,
- 1 lingură verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1429
- Populația:
- 1102 locuitori
Căbăiești este un sat și comună din raionul Călăraşi. Căbăiești este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Căbăiești se află la distanţa de 22 km de orașul Călăraşi și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1 102 oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1429.
Comments
(0)