![]() |
REŢETA ZILEI: Ciorbă ca la ţară
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe până este pe jumătate gata. Carnea se taie bucăţi mici, se pune în apă rece şi se fierbe până este gata. Bulionul se strecoară, în bulion se pune fasolea, rădăcinile, tăiate fidea, cartofii tăiaţi felii. Cu 5-7 minute înainte de a lua de pe foc, se adaugă roşiile mărunţite, leuşteanul, borşul, se dă în clocot, se sărează, se presară cu verdeaţă, se pune ardei iute.
Ciorba se serveşte în castroane de ceramică.
Ingrediente:
- 6 pahare apă,
- 500 g carne de oi,
- 1 pahar fasole albe,
- 2 cartofi,
- 2 cepe,
- 1 morcov,
- 1 rădăcină de pătrunjel,
- ½ rădăcină de ţelină,
- 3 roşii,
- 2 pahare borş acru (vezi reţeta „Borş de tărîţe”) sau un pic de sare de lămâie,
- sare,
- 1 ardei iute,
- 1 lingură leuştean verde tăiat,
- 1 lingură verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată.
Pașapoarte de tip nou vor apărea în R. Moldova. Cînd vor fi puse în circulație
Cetățenii moldoveni vor putea obține mai ușor pașaportul rusesc
China reia eliberarea tuturor tipurilor de vize, pentru prima dată în ultimii trei ani
În Chișinău va fi inaugurată o nouă ambasadă
Reprezentanții comunității muzicale de moldoveni stabiliți în Austria s-au reunit
Zborurile în spațiul aerian al Moldovei pot fi efectuate în siguranță, asigură Guvernul
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1964
- Populația:
- 222 locuitori
Răuţelul Nou este un sat din cadrul comunei Hiliuţi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 222 de oameni. Satul Răuţelul Nou a fost înființat în anul 1964.
Comentarii
(0)