|
Vladimir Panfilov: „OMON-ul moldovenesc era folosit ca poliție politică”
Unitatea de Poliție cu Destinație Specială din Moldova (OMON) a fost folosită de autoritățile moldovenești ca poliție politică, ceea ce a dus la plecarea conducerii sale și a multor băieți.
Despre aceasta a relatat Vladimir Panfilov, primul comandant al Unității de Miliție cu Destinație Specială din Moldova (OMON), vorbind în cadrul emisiunii „Без галстуков cu Alexandr Stahurski” de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md
El a menționat că comandantul OMON trebuie să fie un om adevărat pentru a lua decizia corectă, pentru că toată lumea se uită la el, cum reacționează, ce comenzi dă, ce face, pentru că el trebuie să fie un exemplu pentru toți.
Primul comandant al OMON din Moldova, Vladimir Panfilov, a recunoscut că, la fel ca adjunctul său Igor Iaschevici, a părăsit conducerea OMON în 1990, deși serviciul le-a plăcut.
„Făceam ceea ce ne plăcea, organizam totul corect, vedeam rezultate bune. Am ales o echipă super bună. Adică, am plecat cu inima strînsă, dar am luat această decizie dintr-un motiv simplu, pentru că atunci s-a schimbat conducerea. ministru de Interne a devenit Ion Costaș, iar prim-ministru a devenit Mircea Druc. Și ei au început să folosească structura noastră în calitate de poliție politică. Adică, ne dădeam sarcina să-l furăm pe ăsta, pe ăla și așa mai departe. De aceea, am stat și ne-am gândit, iar cînd ne-am dat seama că vom fi folosiți în scopuri pur politice, structura noastră, autoritatea noastră, am decis să plecăm de acolo”, a declarat Vladimir Panfilov.
Potrivit acestuia, ei au fost urmați ulterior de mulți alți ofițeri OMON care nu erau pregătiți să urmeze ordinele noilor lor superiori, inclusiv să meargă la Bender în APC-uri. Ei au scris rapoarte, s-au transferat. Unii au plecat în Rusia, alții în alte țări, deoarece peste tot este nevoie de profesioniști.
„Ei au făcut propria alegere: să rămînă sau să plece. Nimeni nu a forțat pe nimeni. Dar a trebuit să luăm această decizie de a pleca mult mai devreme, pentru că începea să se miște, începea această mișcare. Chiar și în 1990, în Găgăuzia au plecat acești băieți de aici, împreună cu voluntarii”, a declarat Vladimir Panfilov.
„Am plecat, acționînd după principiul: ne place să slujim, dar nu vrem să deservim! Așa că am plecat pentru a nu deservi”, a declarat Igor Iaschevici, comandant adjunct al primului OMON din Moldova.
Source:
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
- Важное объявление для граждан Молдовы в Израиле, касающееся водительских прав
- Важное сообщение посольства Великобритании в Молдове
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Свой дом, свой сад, свой лес и водопад (+Фото)
- Почему я не курю, не пью, не парю! (Видео)
- Ткачество из целебных трав. Экообои, гобелены, травяные ковры (+Фото)
- Рамсес III между богами Хорусом и Сетом
- Лечит более 50 болезней: этот супер чай способен убивать паразитов и очищает организм от шлаков!
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1945
- Populația:
- 179 locuitori
Rubleniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Rubleniţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Soroca și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 179 de oameni. Satul Rubleniţa Nouă a fost înființat în anul 1945.
Comments
(0)