|
REŢETA ZILEI: Borş scăzut
Mod de preparare:
Căpăţînă de varză se taie în 4. Carnea se taie de-a lungul oaselor, cîte 2-3 coaste la o bucată. Legumele se taie felii măşcate. Toate ingredientele se pun în oală, se acoperă cu apă şi se fierb la foc puternic, îndepărtînd spuma, apoi se face focul mai slab şi se mai fierbe fără capac timp de 1,5-2 ore. Cantitatea lichidului trebuie să scadă cu 50-60%. Borşul se sărează la dorinţă la urmă.
Borşul gata are un gust iute-acru, gras şi concentrat. Este un remediu popular tradiţional după o petrecere veselă.
Ingrediente:
- 800 gr carne de piept de porc,
- 1 căpăţînă de varză murată (1 kg),
- 1 morcov,
- 1 ceapă,
- 1 rădăcină pătrunjel,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tăiată.
- Важное объявление для граждан Молдовы в Израиле, касающееся водительских прав
- Важное сообщение посольства Великобритании в Молдове
- Как отказаться от второго гражданства?
- Правительство организует ярмарку вакансий
- МИД выразил соболезнования в связи с гибелью гражданки Молдовы в результате теракта в Тель-Авиве
- Молдаванка погибла в результате теракта в Тель-Авиве
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1602
- Populația:
- 97 locuitori
Săghieni este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 97 de oameni. Satul Săghieni a fost menționat documentar în anul 1602.
Comments
(0)