|
Ciocolată cu parmezan şi carne, preparată în Moldova (Video)
V-aţi imaginat vreodată că ciocolata ar putea avea gust de carne, caşcaval sau ciuperci? Sună bizar şi pare de domeniul fantasticului, însă, un cofetar din Capitală a reuşit să creeze astfel de delicii. De mai bine de 21 de ani, Nadejda Ipatieva foloseşte pentru creaţiile sale culinare combinaţii greu de imaginat.
"Toate produsele: carne, caşcaval, ouă, diferite fructe, diferite mirosuri, lavender, mentă şi altele foarte bine se combină cu ciocolata", a spus cofetarul Nadejda Ipatieva.
Nadejda Ipatieva a reuşit nu o singură dată să impresioneze gurmanzii din Moldova. De dragul cofetăriei, Nadejda a renunţat în 1995 la meseria de profesor de muzică. A început să facă torturi la comandă, iar un deceniu mai tîrziu a introdus în meniul clienţilor săi gusturi noi cu ciocolată.
"În lipsa internetului, eu nu am putut să propun altceva decât torturi. Internetul mi-a dat posibilitatea să pun poze şi să lărgesc comunitatea foarte mult comparativ cu anii trecuţi", a mai zis cofetarul.
Nadejda respectă foarte rar reţetele tradiţionale de dulciurilor. De fiecare dată, femeia adaugă un ingredient nou şi crează un desert unic. Acum patru ani, ea a inventat pentru un concurs culinar internaţional o reţetă în care a reuşit să combine armonios ciocolata şi carnea crud zvîntată.
"A fost condiţia să demonstrăm ceva din bucătăria italiană. Bineînţeles că italienii nu au ajuns până la combinaţia prosciutto sau a parmezanului cu ciocolată. Am fost prima", a povestit Nadejda Ipatieva.
Nadeja a decis să reinventeze şi reţeta pentru brownie, adăugând bere brună şi parmezan.
Pe viitor, Nadejda Ipatieva speră să surprindă gurmanzi cu o combinaţie dintre ciocolată şi peşte.
"Multe produse foarte bine se combină cu ciocolata. Eu aş spune aproape toate. Inclusiv şi peşte. N-am încercat încă, totul e înainte, soţul meu aşteaptă când o să încerc eu combinaţia ciocolatei cu peşte", a spus cofetarul Nadejda Iaptieva.
Şi americanii au posibilitatea să mănînce ciocolată deosebită. Magazinul Sir Francisc Bacon Shoppe din SUA este renumit pentru combinațiile neașteptate de dulce și sărat, însă cea mai ciudată este ciocolata cu fîșii de slănină afumată și arahide. 226 de grame de ciocolată costă 18 dolari.
Totodată, reamintim că informații exhaustive despre bucatele și băuturile tradiţionale moldovenești, istoria și cultura vinului la moldoveni, tradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilor, produse pentru sănătate, reţete culinare, bucate de sărbătoare, bucate mănăstireşti, bucate de post, conserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «BUCĂTĂRIA» a proiectului moldovenii.md.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1501
- Populația:
- 2138 locuitori
Ivancea este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brăneşti, Ivancea și Furceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Orhei și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2138 de oameni. Satul Ivancea a fost menționat documentar în anul 1501.
Comments
(0)