Glinjeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Glinjeni este atestat documentar la 20 aprilie 1554.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1921 CalinRomania 06 January 2011 | 20:52 NU POT SA SPUN DECAT CA BUNUL DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE SI SA VA AJUTE IN TOT CE FACETI
-
#1922 CalinRomania 06 January 2011 | 20:50 Read more -
#1923 CalinRomania 06 January 2011 | 20:49 Draga ioanic.....imi pare foarte rau sa te vad ca incepi sa scrii cu alfabet chirilic.Vad ca esti suparat pe careva dintre noi de la vest de Prut.Sper din tot sufletul ca nu sunt si eu printre cei care ti-au provocat supararea.Stii de ce m-am "amestecat" ? Pentru ca,exact cum aminteai si tu pe undeva pe aici-mai sunt si alte persoane care vad ceea ce se discuta-ceea ce se comenteaza. Eu nu vreau sa oblig pe nimeni sa se numeasca asa cum vreau eu.Dar mi se pare normal,si cred ca esti de acord cu mine draga ioanic,de faptul ca lumea este corect sa afle ADEVARUL.In plus vezi,sunt foarte curios de fire si doritor sa cunosc multe lucruri.Un lucru care mi-a starnit curiozitatea este si acela de a intelege modul de gandire a celor-care-in ciuda tuturor evidentelor-refuza sa recunoasca ca sunt si romani (spun aceasta pentru a sublinia ca daca te recunosti roman nu inseamna ca nu esti si un bun moldovean).DE CE ??? -
#1924 CalinRomania 06 January 2011 | 20:21 Read more -
#1925 alice 06 January 2011 | 14:31 #295 iti voi raspunde eu,uitatate la aceasta directi si vei intelege -
#1926 ioanic 06 January 2011 | 10:46 "Asa cum si am presupus...Moldoveni nu mai sunt..."(#1 Ай маре дрептате, Бурлаку. Акум мэ конвинг ши еу кэ пе ачест сайт молдовень ну сунт. Ла че бун сэ дискуць ку ниште персоане дин цара вечинэ, каре ну ау идее де че а фост тимп де 200 де ань аич ла ной, прин кыте ам трекут ши кыте обстаколе май авем ынкэ де трекут пе ачест мултпэтимит пэмынт динтре Прут ши Нистру? Ничодатэ н-ау сэ не ынцелягэ пе деплин ши н-ау сэ не крядэ. Кум зичя ун мош Георге "Тоатэ лумя-й пентру сине, нумай еу сынт пентру мине". -
#1927 andrei 06 January 2011 | 10:13 #403Caline, ce s-a discutat ce nu s-a discutat, important e ca Romania s-a impotrivit Uniunii Sovietice si a aratat ca are testicule, astazi cand americanii va spun "jump" voi spuneti "how high, sir?", te-ai intrebat cat va costa efortul militar din razboaiele astea inutile? Sunteti catzelushii americanilor si aia nici nu va gasesc pe harta, nici un scuipat nu dau pe voi. Hellooo Romana, helloo Buudapeeest :-))
-
#1928 ioanic 06 January 2011 | 7:02 Рог сэ фиу ынцелес корект - ну сунт пентру ревениря ла алфабетул кирилик, дар ын ситуация де акум кынд "оаспець непофтиць" контаминяза, ымплу ку "гуной" ши аступэ ачест сайт ал молдовенилор ши пентру молдовень - ну вэд о алтэ солуцие декыт а скрие ку кирилицэ ши ын ачест фел а не дезбэйера де чей пе каре ну-й доаре де лок де ной ши де цара ноастрэ. Акум ыл ынцелег пе Александру чел Бун, каре а скимбат ла куртя са алфабетул латин пе чел славон, стопынд инвазия католичизмулуй. -
#1929 CalinRomania 06 January 2011 | 2:16 Sau alta gluma -sau mod de a spune legat de nebunia rusilor dupa...ceasuri !!! :)))---se spunea: Davai ceas,davai mosie,haraso tovarasie !!! :))) si povesteau batranii cat de comici erau rusii-cum se faleau ei ca au ceasuri-de purtau si doua -trei-LA VEDERE !!! Ca DE ! Au ceasuri !!! :)))))))))))
-
#1930 CalinRomania 06 January 2011 | 2:12 Read more -
#1931 CalinRomania 06 January 2011 | 2:02 Era o gluma in acele timpuri.Vine rusul la roman si-i spune "impartim totul frateste" (evident din averea romanului).La care romanul speriat ii spune :NU ! Jumate-jumate ! :)))
-
#1932 CalinRomania 06 January 2011 | 2:01 Am gresit mai sus confundand pe Hrusciov cu Brejnev
-
#1933 CalinRomania 06 January 2011 | 1:55 Read more -
#1934 andrei 06 January 2011 | 0:35 #397 calin, FALS, sub comunism, romania s-a distantat tare de uniunea sovietica, intre ceausescu si rusi existau conflicte deschise. Multi mai sclavi sunteti acum la americani decat ati fost la rusi, ia sa inerce cineva acumsa refuze participarea la razboaiele din iraq, afghanistan sau libia, spre comparatie cu refuzul romaniei de a intra in cehia, de exemplu. Mai sunt si alte exmple.
-
#1935 CalinRomania 06 January 2011 | 0:23 Draga nicoara ,#391, "Eu de acum ma indoiesc, cine a fost indoctrinat mai tare, noi de comunistii de la kremlin sau voi de comunistii de la bucuresti?"...........................nu uita ca in scoala romaneasca ....comunista......evident totul sau aproape totul era sub ......"indrumarea desavarsita si tovaraseasca a bunului si harnicului popor proletar de la Rasarit,Poporul Sovietic !!!" (si urmau aplauzele) :)))) Deci,iti poti inchipui cate si in ce mod am invatat noi despre voi-bucata de popor rupta de rusi la 1812 ! Deci un pic de comunism totalitar pe paine l-am mancat si noi romanii de la vest de Prut !
-
#1936 CalinRomania 06 January 2011 | 0:11 Read more -
#1937 getodac 06 January 2011 | 0:02 Read more -
#1938 MihaiP 06 January 2011 | 0:02 #391
Ce treaba are asta cu comunistii?Au fost intelectuali moldoveni care au definit poporul roman cuprinzand si moldovenii cu mult inainte. Stii bine exemplele cu Miron Costin si Dimitrie Cantemir, nu mai vorbesc de nenumaratele exemple din secolul 19. Cred ca e evident ca s-au referit la toti moldovenii, nu doar la cei din dreapta Prutului.Mai mult, am impresia ca si recensamintele din Rusia Tarista din secolul 19 numara romani si nu moldoveni (deocamdata nu am gasit o sursa sigura pentru asta, dar mai caut). -
#1939 getodac 06 January 2011 | 0:02 Read more -
#1940 getodac 06 January 2011 | 0:01 #371 Stimate IvI 100,
noi avem multe deosebiri, dar pe acest forum noi cu tine ne deosebim prin două lucruri:
- Tu ca și mulți români nu dispui de o informație obiectivă despre moldoveni, considerînd că noi spre deosebire de voi, românii, nu înțelegem pe deplin anumite lucruri în această lume. În realitate, ceea cum voi percepeți lucrurile se numește „românism primitive” , însoțit de un set standard de „valori” a propagandei occidentale, care s-a plasat în mintea voastră, pregătită pentru recepționarea „democrației” de către regimul Ceușescu. Din materialele acestui forum este evident că voi românii încă nu ați înțeles multe lucruri pe care le-au perceput deja moldovenii.