Fundurii Vechi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Fundurii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Glodeni și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3519 oameni. Satul Fundurii Vechi a fost menționat documentar în anul 1581.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#401 CalinRomania 10 octombrie 2012 | 22:58 #1931 Draga sus.......nu...cred ca nu . Sunt sunt convins ca avem multe alte teme pe care putem sa discutam.........Legat de aceasta ......permite-mi un sfat : ( ca sa mergem un pic pe economie...:)))))) ) Afirmai la un moment dat .....
-
#402 CalinRomania 10 octombrie 2012 | 22:55 Citeşte mai departe -
#403 sus 10 octombrie 2012 | 22:35 #1926CalinRomania
"Pai draga sus........in primul rand care este acea "limba regionala " ????":)))Eu vreau sa te intreb, daca noi nu vorbim despre limba si neam,oare gasim alta tema de conversatie s'au mutim amindoi...chiar din curiozitate?:))))))))))))))))... -
#404 CalinRomania 10 octombrie 2012 | 22:30 Citeşte mai departe -
#405 sus 10 octombrie 2012 | 22:29 #1924CalinRomania Daca nu ma insel este si actualul imn al Rusiei ...Nu ?...a fost imnul URSS:))))...rusii au preluat melodia schimbind textul:))))...mai inainte de Putin aveu altul dupa destramarea urss...tu ai auzit cu cuvintele de atunci:)))..."... ai -normal-nostalgii..."...:))))))))))))))))))))))))))))))mai inainte am scris ca nu am nostalgii de nimic,nici dupa urss....imi place azi,iubesc azi,iar mine voi iubi mine:)))))...n-ar strica asa ca o adica:))) sa ne "intilnim" la o discutie iti depanam de-a intregul multe lucruri de care nici nu-ti dai seama,aici sint nevoit sa reduc si sa abstractionez lucrurile ca se va primi sa adorm pe tastatura expunindumi viziunele:)))))))))))))... -
#406 CalinRomania 10 octombrie 2012 | 22:25 #1927 Legat de Italia draga Sus,draga Ioanic am auzit -nu sunt sigur 100% ca daca ai copilul nascut la ei -trebuie sa ii treci numele mic italienizat. Daca tu vrei de exemplu sa il numesti Alexandru -ei ti-l vor trece in acte Alessandro.....Ei bine,in Romania asa ceva nu exista..........
-
#407 CalinRomania 10 octombrie 2012 | 22:14 #1926 Cum sa nu razi cand dupa atatea prostioare -Ioanic continua cu emfaza : "Iata ce inseamna STANDARD EUROPEAN si atitudine DEMOCRATICA, CIVILIZATA, dar nu de salbatici gata sa se napusteasca ca cineva vorbeste un pic altfel ca el, isi numeste cu alt nume limba, identitatea, etnia... Cat de departe este autorul de Italia, de civilizatie si cat de anacronic, rupt de timpul, ora Europei este "timpul" cu asa "opusuri"! "
Nu poti decat sa razi ! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
-
#408 CalinRomania 10 octombrie 2012 | 22:10 Citeşte mai departe -
#409 CalinRomania 10 octombrie 2012 | 21:51 Citeşte mai departe -
#410 CalinRomania 10 octombrie 2012 | 21:46 #1921 Salut , draga sus.......iarasi "ne prindem unul pe celalalt ! "..:))))))))))))))))))
Nu te inteleg gresit draga sus.......Este intr-adevar un imn inaltator........Ce este a lor este a lor si trebuie sa o recunoastem.......Desigur nu am inteles cuvintele. Daca nu ma insel este si actualul imn al Rusiei ...Nu ? Oricum melodia imi este foarte cunoascuta si......te face sau nu sa razi chiar o fredonam uneori .....:)))))))))))))))))))))))))))))))))))...............
Pentru mine una este melodia -care este foarte frumoasa -inaltatoare si imi place si alta ..........ufa ! Politica ruseasca indreptata impotriva poporului -imi permit sa il numesc -al nostru ........Imi inchipui ca pentru tine ,care ai copilarit sub acest Imperiu si de care ai -normal-nostalgii ( copilaria este cea mai frumoasa parte a vietii) ...acest imn inseamna mult mai mult..........Sa stii ca te inteleg foarte bine..........
-
#411 sus 10 octombrie 2012 | 21:43 #1922CalinRomania "Draga Ioanic........asa cum iti mai spuneam..........nu ma pot abtine sa nu rad in hohote de prostioarele pe care le tot indrugi acolo........:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))"Caline aratami si mie prostioarele lui Ioanic???"...,dialectul bergamasc ( pe care foarte multi milanezi de exemplu nu il inteleg de loc-chiar daca Bergamo e la o distanta cam de 40 de kilometri doar de Milano)..........."...spunemi ce rezulta di spusele de mai sus:))))))))....cu siguranta pot sa-ti spun ca tema este mai larga de chit o expui tu ,sa luam in consideratie doar partea morala a localnicilor:)))... -
#412 CalinRomania 10 octombrie 2012 | 21:33 Citeşte mai departe -
#413 sus 10 octombrie 2012 | 21:28 #1918CalinRomania Caline asculta un imn adevarat,si vrau unul macar cam asa pentru tara me....poti sa nu intelegi ce chinta ,dar te ridica,te inalta,te mareste,te,te,te,te,te....
http://youtu.be/emxM3RUbsAI...nu ma intelege gresit vorbesc de melodie ,arangament,continut....este un imn adevarat si e cel mai reusit din care am auzit pina astazi......nu mai suparat,dar sint naive melodiile ce le asculti si ni le sfatui...ca sa nu ghindesti ca nu-mi place muzica scrisa de romini...Boschito aveau niste chitece nu rele(hai iubito:)))nu fugi de mine<Doua mini>,Vita de Vie,Phenix cu Nicu Covaci daca nu gresesc,imi place "nunta" ,Ducu Bertzi,nu pot sa nu-l apreciea pe Stefan Banica...)...sa nu spui ca sint rominofob:)))...nu,tu sigur ca poti sa spui,dar eu nici cum nu sint fob de romini:)))... -
#414 CalinRomania 10 octombrie 2012 | 21:09 Citeşte mai departe -
#415 sus 10 octombrie 2012 | 21:09 Citeşte mai departe -
#416 CalinRomania 10 octombrie 2012 | 21:06 Citeşte mai departe -
#417 teianul 10 octombrie 2012 | 18:46 Citeşte mai departe -
#418 sus 10 octombrie 2012 | 10:55 #1915teianul Teianule Eminescu era moldovan ... :)))avusa si el omu o perioada mai proasta si ghindira cretca ce ar mai schimba sa para altfel...daca stia ce o sa iasa cred ca multe matani mai batea dupa toate vazute:)))... -
#419 sus 10 octombrie 2012 | 10:49 Citeşte mai departe -
#420 sus 10 octombrie 2012 | 10:29 #1911teianul "Dreptate si Libertate" au Moldovenii din Romania la momentul actual..."Daca esti moldova se'i sa vez are rost,da daca esti doar pentru iconizarea lui Eminescu cu scopul conturat penru rominizarea moldovenilor, nu are rost sa mai comentez...Totus are un intales urmatoarea secventa http://youtu.be/fOGVKGhL3tM fiind ca afirmatia ta este ca sa nu ma exprim direct necorecta,imprecisa,gresita.... :)))iartama nu m'am abtinut,adica spui minsiuni...