15 martie 2011, 10:22 views 154894
Materiale din compartiment: Galeria foto | Galeria video |

Despre noi

Bine aţi venit pe www.moldovenii.md!

Scopul nostru constă în studierea, înţelegerea şi promovarea istoriei adevărate şi valorilor culturii şi civilizaţiei Moldovei.  Autorii site-ului - un grup de 50 de persoane, experţi în domeniul istoriei, religiei, culturii, politologiei, afacerilor, economiei şi finanţelor. Grupul nostru cuprinde manageri, profesori, arhitecţi, medici, designeri, programatori, fotografi, filologi, lingvişti şi reprezentanţi ai altor profesii. Noi toţi participăm la dezvoltarea teoretică şi practică a domeniilor pe care le reprezentăm, fiind uniţi prin dragostea faţă de ţara noastră şi dorinţa de a ajuta şi a contribui la îmbunătăţirea vieţii moldovenilor.

Site-ul www.moldovenii.md reprezintă o platformă de informare care cuprinde cele mai importante informaţii şi ştiri, obţinute din surse credibile şi verificabile despre istoria, cultura, localităţile, diaspora şi programele de dezvoltare ale Moldovei.

Materialele plasate pe site-ul nostru sînt difuzate în format text, audio, video şi foto.

Un motor de căutare avansată oferă acces la o bogată bibliotecă ce conţine orice gen de informaţii plasate pe site, inclusiv cele referitoare la muzica, filmul, literatura, arta, obiceiurile, bucătăria, natura, arhitectura etc. Moldovei.

Site-ul www.moldovenii.md este o platformă pentru discuţii, unde pot fi exprimate opinii şi realizate sondaje pe teme care interesează pe moldoveni şi nu numai…

Site-ul www.moldovenii.md este un spaţiu al colaborării interactive, al elaborării şi realizării proiectelor cu vizitatorii site-ului. Noi vom fi recunoscători vizitatorilor site-lui care vor participa la completarea acestuia cu materiale noi în format text, foto, audio şi video.

Site-ul nostru este independent de autorităţile publice şi nu promovează sau susţine niciun partid politic.

În acelaşi timp, noi sprijinim dorinţa politicienilor de a pătrunde în conţinutul ideilor expuse în proiectul nostru şi-i salutăm pe cei ce vor recurge la implementarea lor. În acelaşi timp, portalul nostru nu va promova astfel de activităţi ale politicienilor, dar nici nu va înainta careva pretenţii celor care vor prelua aceste idei.

Noi apreciem pozitiv orice încercare de a pune în aplicare ideile noastre, deoarece sîntem convinşi că programul de dezvoltare expus pe site conţine  soluţii reale pentru depăşirea situaţiei de criză în care se află Moldova şi sînt  importante nu numai pentru dezvoltarea poporului moldovenesc, dar şi a civilizaţiei umane în general. Realizarea acestui program, în cadrul ţării, va fi efectuată de noi, moldovenii.

Avem suficienţe forţe şi entuziasm pentru a menţine şi a dezvolta constant acest proiect, dar orice donaţie suplimentară sau plata pentru reclamă, va oferi mai multe oportunităţi pentru a studia istoria şi cultura civilizaţiei moldoveneşti, elaborarea şi implementare noilor idei privind dezvoltarea poporului şi statului.

Bine aţi venit la proiectul  «Moldovenii»!

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
569 locuitori

Cucuruzenii de Sus este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 569 de oameni. Satul Cucuruzenii de Sus a fost întemeiat în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.