Materiale din compartiment: Photo gallery |

Calaşnicov Vitalii

Calaşnicov Vitalii – operator, regizor, scenarist.

S-a născut la 26 martie 1936 în oraşul Abakan, Regiunea Autonomă Hacasia Khakassia, Rusia. A absolvit Facultatea de VGIK, clasa profesorului B. Volcec în 1959. A lucrat la studioul „Moldova-film" din anul 1960 pînă în 1985. În anul 1976 i-a fost decernat Premiul de Stat al Republicii Socialiste Sovietice Moldova pentru filmul „Dimitrie Cantemir”. A murit tragic în anul 1995.

Filmografia
Filme artistice:
Insula vulturilor”,1961 -operator
Călătorie în aprilie”, 1962 - regizor în colaborare,
„Cînd se duc cocorii” ,1964 - operator
„Zile pentru zbor”, 1965, studioul „A. Dovjenco” - operator
„Gustul pîinii” ,1966 - operator
„Băieţi, moarte nu există”, 1970, „Turcmen-film” - operator
Lăutarii”, 1971 - operator
Dmitrii Cantemir”,1973 – regizor în colaborare,
Furtuni de toamnă”, 1974 - regizor şi operator,
„Flori de cîmp”, 1980 - operator
Sînt gata să accept provocarea”,1983 – regizor în colaborare.

Filme documentare:
„Cîntecul şi dansul”, 1964 - operator,
„Sculptorul Dubinovschii”, 1964 „Telefilm Chișinău” - regizor-operator,
„Viaţa de toate zilele”,1967- autor-operator,
„Tvardiţa”,1967 - autor-operator,
„Sărbătoare”,1967 - în colaborare,
„Poftă mare!”,1967, „Telefilm-Chișinău” - autor-operator,
Trînta”, 1967, „Telefilm-Chișinău” - regizor în colaborare,
„M. Gorikii în Moldova”, 1968 – autor-operator,
„Festivalul dansului popular”, 1968 - autor-operator
„Cumpăraţi automobilul”,1975 - regizor-operator,
„Festivalul prieteniei”,1976 - regizor-operator,
„Balada moldovenească”, 1977 - operator,
„În drum spre premieră”,1977- autor-operator,
„Codrii”,1978 - operator,
„А+B pentru fiecare dintre noi”, 1981 - autor-operator,
„Monolitul”,1981 - autor-operator,
„Domnişoara cu caracter”, 1982 - autor-operator,
„Comunitatea”, 1982 - regizor -operator.

Reviste televizate „Usturici”: № 15, 1976; №47, 1984; №49, 1984; №50, 1984; №58, 1985; №59, 1985; №60, 1985; №66-67, № 71, 1985

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1788
Populația:
3089 locuitori

Ochiul Alb este un sat şi comună din raionul Drochia. Ochiul Alb este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Drochia și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3089 de oameni. Satul Ochiul Alb a fost menționat documentar în anul 1788.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.