Materiale din compartiment: Galeria foto |

Calaşnicov Vitalii

Calaşnicov Vitalii – operator, regizor, scenarist.

S-a născut la 26 martie 1936 în oraşul Abakan, Regiunea Autonomă Hacasia Khakassia, Rusia. A absolvit Facultatea de VGIK, clasa profesorului B. Volcec în 1959. A lucrat la studioul „Moldova-film" din anul 1960 pînă în 1985. În anul 1976 i-a fost decernat Premiul de Stat al Republicii Socialiste Sovietice Moldova pentru filmul „Dimitrie Cantemir”. A murit tragic în anul 1995.

Filmografia
Filme artistice:
Insula vulturilor”,1961 -operator
Călătorie în aprilie”, 1962 - regizor în colaborare,
„Cînd se duc cocorii” ,1964 - operator
„Zile pentru zbor”, 1965, studioul „A. Dovjenco” - operator
„Gustul pîinii” ,1966 - operator
„Băieţi, moarte nu există”, 1970, „Turcmen-film” - operator
Lăutarii”, 1971 - operator
Dmitrii Cantemir”,1973 – regizor în colaborare,
Furtuni de toamnă”, 1974 - regizor şi operator,
„Flori de cîmp”, 1980 - operator
Sînt gata să accept provocarea”,1983 – regizor în colaborare.

Filme documentare:
„Cîntecul şi dansul”, 1964 - operator,
„Sculptorul Dubinovschii”, 1964 „Telefilm Chișinău” - regizor-operator,
„Viaţa de toate zilele”,1967- autor-operator,
„Tvardiţa”,1967 - autor-operator,
„Sărbătoare”,1967 - în colaborare,
„Poftă mare!”,1967, „Telefilm-Chișinău” - autor-operator,
Trînta”, 1967, „Telefilm-Chișinău” - regizor în colaborare,
„M. Gorikii în Moldova”, 1968 – autor-operator,
„Festivalul dansului popular”, 1968 - autor-operator
„Cumpăraţi automobilul”,1975 - regizor-operator,
„Festivalul prieteniei”,1976 - regizor-operator,
„Balada moldovenească”, 1977 - operator,
„În drum spre premieră”,1977- autor-operator,
„Codrii”,1978 - operator,
„А+B pentru fiecare dintre noi”, 1981 - autor-operator,
„Monolitul”,1981 - autor-operator,
„Domnişoara cu caracter”, 1982 - autor-operator,
„Comunitatea”, 1982 - regizor -operator.

Reviste televizate „Usturici”: № 15, 1976; №47, 1984; №49, 1984; №50, 1984; №58, 1985; №59, 1985; №60, 1985; №66-67, № 71, 1985

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
59 locuitori

Ocniţa-Ţărani este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Ocniţa-Ţărani a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.