Go to section: Children
10 october 2016, 14:21 Children views 5922
Guvernul va organiza o ședință de lucru la subiectul copiilor străzii (Doc)
10 october 2016, 14:21 Children views 5922

Guvernul va organiza o ședință de lucru la subiectul copiilor străzii (Doc)

Cabinetul de miniștri, în frunte cu Pavel Filip, va discuta, la solicitarea Mișcării de Tineret „Voievod", problema copiilor străzii din municipiul Chișinău.

În discuții vor fi implicate un șir de ministere, direcții pentru protecția socială municipale și regionale, precum și organizații nonguvernamentale, inclusiv Mișcarea„Voievod". Ședința grupului de lucru va avea loc la 12 octombrie, relatează NOI.md.

Dispoziția privind organizarea ședinței grupului de lucru, avînd ca subiect copiii străzii și problemele conexe, a fost semnată de către prim-ministrul Pavel Filip, după ce Mișcarea de Tineret „Voievod" a atenționat autoritățile asupra tendințelor negative. În răspunsul lui Filip scrie că grupului de lucru i se vor propune spre examinare problemele și eventualele soluții privind asigurarea copiilor străzii cu asistență socială, medicală și psihopedagogică. Prim-ministrul a recunoscut, de asemenea, că la acești copii se atestă un comportament deviant, iar situația riscă să se agraveze în cazul în care autoritățile nu vor interveni.

În activitatea grupului de profil vor cooptați: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, Ministerul Finanțelor, Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului, direcțiile Asistență Socială și Protecție a Familiei din raionul Telenești, Criuleni, Călărași, Ialoveni și Strășeni, Centrul Republican de Asistență Psihopedagogică, reprezentanțele UNICEF și cea a Fundației „Terre Des Hommes". La dezbateri vor fi atrase și organizațiile nonguvernamentale autohtone, inclusiv Mișcarea de Tineret „Voievod", «La Strada», «Lumos», «Viața Nouă» etc.

Reamintim că în septembrie Mișcarea de Tineret „Voievod" i-a expediat prim-ministruluio scrisoare oficială, solicitîndu-i să acorde o atenție susținută problemei ce ține de sporirea numărului de copii ai străzii în municipiul Chișinău. Potrivit reprezentanților Mișcării, copiii sînt forțați să cerșească și acest fenomen este unul organizat.

Source: www.noi.md

Keywords:

guvern , copii , Voievod

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1727
Populația:
787 locuitori

Molochișul Mare este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîbnița și la 116 km de Chișinău. Populaţia satului Molochișul Mare alcătuia 787 de oameni în anul 2012. Satul Molochișul Mare a fost menționat documentar în anul 1727.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.