07 september 2024, 09:30 Moldovan reality views 750
Mihai Popșoi:
07 september 2024, 09:30 Moldovan reality views 750

Mihai Popșoi: "Trebuie să avem discernămîntul pentru a păstra un echilibru în relațiile cu Federația Rusă"

Ministrul Afacerilor Externe al R. Moldova, Mihai Popșoi, a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Dialog deschis", dacă la Chișinău se planifică sau nu o nouă expulzare a unor diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse.

„Dacă vor continua acțiuni în detrimentul interesului național al Republicii Moldova, așa cum a fost cazul cu organizarea așa-ziselor alegeri în stînga Nistrului, în detrimentul unei poziții cît se poate de clare a autorităților R. Moldova, cu siguranță această măsură rămîne valabilă, însă trebuie să ne dăm seama că în perspectiva de reciprocitate, riscăm să ajungem, cu Misiunea noastră, în incapacitate de a funcționa și acest lucru trebuie să-l avem în vedere. Or, așa cum spuneam, avem acolo cetățeni și prezență economică de care trebuie să ne îngrijim și de aceea, trebuie să avem o abordare echilibrată. Pe de o parte sînt aspectele de securitate națională, care sînt cît se poate de importante, iar pe de altă parte trebuie să avem grijă de cetățenii din diaspora noastră și de interesele economice”, a punctat Mihai Popșoi.

„Este un echilibru dificil, dar trebuie să avem discernămîntul și profesionalismul pentru a-l păstra. Aceasta este menirea diplomației, să găsească soluții pentru probleme complicate”, a conchis ministrul de Externe.

Source: noi.md

Keywords:

Rusia , Mihai Popșoi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
319 locuitori

Ocniţa-Răzeşi este un sat din cadrul comunei Cucuruzeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Ocniţa-Răzeşi a fost menționat documentar în anul 1447.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.