|
REȚETA ZILEI: Ficat de găină în sos de smîntînă
Mod de preparare:
Opăriţi ficatul, spălaţi-l, tăiaţi-l bucăţele şi prăjiţi-l. Adăugaţi ceapa prăjită, ciupercile tăiate şi prăjite, sare, piper, mai lăsaţi să se prăjească toate împreună timp de 3-4 minute. Apoi turnaţi sosul de smîntînă şi peste 2-3 minute scoteaţi-l de foc .
A se servi cu legume proaspete şi verdeaţă.
Prepararea sosului: prăjiţi făina în unt mestecînd continuu pînă se face crem la culoare, continuaţi să mestecaţi, adăugaşi smîntîna cu un jet subţire, adăugaţi sare, amestecaţi aduceţi pînă la fierbere. Dacă sînt cocoloaşe strecuraţi sosul.
Ingrediente:
• 400 g ficat de găină,
• 2-3 ciuperci champignons,
• 1 ceapă,
• 3 linguri de ulei vegetal,
• 1 lingură de brînză de vaci,
• 1 lingură de făină de grîu,
• 1 lingură de unt sau margarină,
• 2 pahare de smîntînă nu foarte grasă,
• sare,
• piper negru măcinat,
• foi de salată.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1760
- Populația:
- 697 locuitori
Slobozia-Hodorogea este un sat din cadrul comunei Bieşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Orhei și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 697 de oameni. Satul Slobozia-Hodorogea a fost menționat documentar în anul 1760.
Comments
(0)