|
REŢETA ZILEI: Baclava moldovenească
Mod de preparare:
Se pregăteşte un aluat ca pentru plăcinte (vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”). Se împarte în bucăţele nu prea mari, se acoperă cu un şerveţel umed şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde foi subţiri, se stropindu-se cu unt, se pun cîte 2. Se pun într-o tavă unsă cu ulei, punîndu-se între straturi un amestec de nucă, zahăr, ou, scorţişoară şi vanilină, suprafaţa se unge cu ou. Cînd oul se usucă, pe suprafaţă se fac nişte tăieturi în formă de pătrăţele mici cu un cuţit foarte ascuţit, uns cu unt. Baclavaua se coace la foc foarte slab timp de 1,5 ore. Cînd suprafaţa începe să se rumenească, tăieturile se ung cu ou, iar cînd baclavaua este gata - cu miere, înainte de a fi servită, baclavaua se taie bucăţi.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 1½ pahar făină de grîu,
- 1/2 ou,
- 2½ pahare unt topit,
- 1 pahar miere,
- 1 lingură ulei,
- 2/3 pahare apă,
- sare.
Pentru umplutură:
- 3 pahare miez de nucă pisat,
- 2 pahare zahăr tos,
- 1 ou,
- 2 linguri scorţişoară,
- un pic de vanilină.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XX
- Populația:
- 324 locuitori
Secărenii Noi este un sat din cadrul comunei Secăreni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 324 de oameni. Satul Secărenii Noi a fost înființat în secolul XX.
Comments
(3)А мамалыга - та же итальянская палента. Все это стало теперь нашим национальным, и это не плохо, но изначально... мы все позаимствовали от более сильных и развитых на тот моент стран