Spre compartiment: Bucătăria
11 decembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 2936
REȚETA ZILEI: Ficat de găină în sos de smîntînă
11 decembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 2936

REȚETA ZILEI: Ficat de găină în sos de smîntînă

Mod de preparare:

Opăriţi ficatul, spălaţi-l, tăiaţi-l bucăţele şi prăjiţi-l. Adăugaţi ceapa prăjită, ciupercile tăiate şi prăjite, sare, piper, mai lăsaţi să se prăjească toate împreună timp de 3-4 minute. Apoi turnaţi sosul de smîntînă şi peste 2-3 minute scoteaţi-l de foc .
A se servi cu legume proaspete şi verdeaţă.

Prepararea sosului: prăjiţi făina în unt mestecînd continuu pînă se face crem la culoare, continuaţi să mestecaţi, adăugaşi smîntîna cu un jet subţire, adăugaţi sare, amestecaţi aduceţi pînă la fierbere. Dacă sînt cocoloaşe strecuraţi sosul.

Ingrediente:

•    400 g ficat de găină,
•    2-3 ciuperci champignons,
•    1 ceapă,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    1 lingură de brînză de vaci,
•    1 lingură de făină de grîu,
•    1 lingură de unt sau margarină,
•    2 pahare de smîntînă nu foarte grasă,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de salată.

Cuvinte cheie:

reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
7570 locuitori

Corjeuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Corjeuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corjeuţi este situat pe rîul Lopatnic, la o distanță de 25 km de oraşul Edineţ, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7570 de oameni. Prima atestare documentară a satului Corjeuţi din ţinutul Hotin datează din anul 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.