|
REȚETA ZILEI: Cavurma de pui (mîncare găgăuzească)
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se presară cu sare, piper şi făină şi se rumeneşte cu ceapă mărunţită. Apoi se mută în ceaun, se acoperă cu bulion fierbinte şi se înăbuşă la foc slab 20-30 minute. Cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc, se adaugă pasta de roşii prăjită, sarea, piperul, vinul şi o parte de verdeaţă. Usturoiul pisat, foile de dafin şi piper boabe se adaugă la sfîrşit.
Cavurmaua se presară cu verdeaţă. Se serveşte cu mămăligă.
Ingrediente:
- 1 kg carne de pui,
- 3 linguri unt topit,
- 1 lingură făină de grîu,
- 2-3 cepe,
- 1 lingură de pastă de roşii sau 5-6 roşii,
- 4-5 căţei de usturoi,
- 1 pahar bulion,
- 4 linguri vin,
- ½ pahar făină de porumb,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2-3 linguri verdeaţă tăiată.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1772
- Populația:
- 2780 locuitori
Lărguţa este un sat şi comună din raionul Cantemir. Lărguţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2780 de oameni. Satul Lărguţa a fost menționat documentar în anul 1772.
Comments
(0)