|
REȚETA ZILEI: Cavurma de pui (mîncare găgăuzească)
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se presară cu sare, piper şi făină şi se rumeneşte cu ceapă mărunţită. Apoi se mută în ceaun, se acoperă cu bulion fierbinte şi se înăbuşă la foc slab 20-30 minute. Cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc, se adaugă pasta de roşii prăjită, sarea, piperul, vinul şi o parte de verdeaţă. Usturoiul pisat, foile de dafin şi piper boabe se adaugă la sfîrşit.
Cavurmaua se presară cu verdeaţă. Se serveşte cu mămăligă.
Ingrediente:
- 1 kg carne de pui,
- 3 linguri unt topit,
- 1 lingură făină de grîu,
- 2-3 cepe,
- 1 lingură de pastă de roşii sau 5-6 roşii,
- 4-5 căţei de usturoi,
- 1 pahar bulion,
- 4 linguri vin,
- ½ pahar făină de porumb,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2-3 linguri verdeaţă tăiată.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
- De la Chișinău la Himalaya: Steagul XOstudioFLOWERS pe cea mai înaltă trecătoare montană
- De ce statuia lui Ramses atrage atât de multe întrebări? (+Foto)
- 10 recomandări pentru a achiziționa miere autentică și de calitate
- 30 principii de viață ale lui Mahatma Gandhi
- Agricultura organică
- Tolstoi despre viața în oraș
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 63 locuitori
Socolovca este un sat din cadrul comunei Rotari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 150 km de Chișinău. Populaţia satului Socolovca alcătuia 63 de oameni în anul 2004. Satul Socolovca a fost înființat în anul 1925.
Comentarii
(0)