|
REŢETA ZILEI: Iahnie de fasole cu sos de roşii
Mod de preparare:
Fasolea se alege şi se spală în cîteva ape. Se pune la muiat în apă rece pentru cîteva ore (de la 3 până la 8). Apoi se pune la foc şi se fierbe până este gata. Ceapa se taie cubuleţe mici şi se rumeneşte. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare. Fasolea se amestecă cu ceapa prăjită, sosul de roşii se toarnă deasupra. Se adaugă sare, piper şi se înăbuşă. La urmă se adaugă verdeaţa şi usturoiul pisat. Fasolea nu trebuie să fie fiartă prea tare. Dacă s-a folosit ulei, fasolea se serveşte rece, iar dacă ceapa s-a prăjit cu slănină, atunci se serveşte fierbinte.
Ingrediente:
- 2 pahare de fasole albă,
- 2-3 cepe,
- 2 linguri de ulei (sau 100 g slănină),
- 2-3 roşii (sau 1 lingură de pastă),
- 3-4 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură de verdeaţă tăiată.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1900
- Populația:
- 157 locuitori
Feteasca este un sat din cadrul comunei Leuşeni, raionul Hînceşti. Localitatea Feteasca se află la distanța de 51 km de orașul Hîncești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 157 de oameni. Satul Feteasca a fost înființat în anul 1900.
Comments
(1)