Mergi spre compartimentul: Bucătăria
14 august 2024, 13:05 Bucătăria views 52036
REŢETA ZILEI: Iahnie de fasole cu sos de roşii
14 august 2024, 13:05 Bucătăria views 52036

REŢETA ZILEI: Iahnie de fasole cu sos de roşii

Mod de preparare:

Fasolea se alege şi se spală în cîteva ape. Se pune la muiat în apă rece pentru cîteva ore (de la 3 până la 8). Apoi se pune la foc şi se fierbe până este gata. Ceapa se taie cubuleţe mici şi se rumeneşte. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare. Fasolea se amestecă cu ceapa prăjită, sosul de ro­şii se toarnă deasupra. Se adaugă sare, piper şi se înăbuşă. La urmă se adaugă verdeaţa şi usturoiul pisat. Fasolea nu trebuie să fie fiartă prea tare. Dacă s-a folosit ulei, fasolea se ser­veşte rece, iar dacă ceapa s-a prăjit cu slănină, atunci se serveşte fierbinte.

Ingrediente:

  •     2 pahare de fasole albă,
  •     2-3 cepe,
  •     2 linguri de ulei (sau 100 g slănină),
  •     2-3 roşii (sau 1 lingură de pastă),
  •     3-4 căţei de usturoi,
  •     sare,
  •     piper negru măcinat,
  •     1 lingură de verdeaţă tăiată.

Cuvinte cheie:

reteta , post , bucataria

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
83 locuitori

Sergheuca este un sat din cadrul comunei Pervomaiscoe, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Drochia și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 83 de oameni. Satul Sergheuca a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.