Go to section: Cuisine
18 may 2023, 13:05 Cuisine views 16982
18 may 2023, 13:05 Cuisine views 16982

REŢETA ZILEI: Carne de vită înăbuşită cu legume

Mod de preparare:

Carnea se spală, se usucă, se taie bucăţele, se bate, se presară cu sare, piper şi se prăjeşte în ulei. Se adaugă ceapa, morcovul şi pătrunjelul tăiate mărunt, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă, periodic amestecîndu-se, pînă carnea devine moale. Vinetele se curăţă, se taie rondele cu grosimea 3-4 cm, se opăresc, se storc şi se prăjesc pe ambele părţi. Fasolea se curăţă de aţe şi se taie în două. Ardeii se opăresc, se înlătură pedunculul şi seminţele, se spălă şi se taie fidea. Fasolea şi ardeii se prăjesc în ulei. Carnea prăjită se amestecă cu legume, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, sarea, piperul, verdeaţa, se toarnă vinul şi se înăbuşă 25-35 minute. Foile de dafin şi usturoiul pisat se adaugă la sfîrşit.

Carnea se serveşte presărată cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 700 g carne de vită,
  • 1/3 pahar ulei,
  • 2-3 cepe,
  • 2 vinete,
  • 2 pahare fasole verde,
  • 1 morcov,
  • 2 rădăcini pătrunjel,
  • 5-6 roşii,
  • 1/3 pahar vin,
  • 3 ardei graşi, sare,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1-2 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • 1-2 linguri verdeaţă tăiată.

Keywords:

alimentatie , reteta , bucataria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
62 locuitori

Artimonovca este un sat din cadrul comunei Javgur, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cimișlia și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 62 de oameni. Satul Artimonovca a fost fondat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.