|
REŢETA ZILEI: Carne de porc în ulcele cu colţunaşi
Mod de preparare:
Carnea se taie astfel ca să revină cîte 3 bucăţi la porţie, se bate se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte cu ceapă mărunţită. Se pune în cratiţă, se acoperă cu bulion şi se dă la cuptor ca să se înăbuşe. Carnea înăbuşită se pune în ulcele, deasupra se pun colţunaşii fierţi, se toarnă sosul, în care s-a înăbuşit carnea. Se adaugă usturoi pisat, foi de dafin, verdeaţă, se acoperă cu capace, în crăpături se pune aluat, iar ulcelele se dau la cuptor pentru 20-25 minute.
Se serveşte în ulcele.
Prepararea colţunaşilor: Se pune grămăjoară pe masă făina, la mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă laptele şi oul, se frămîntă aluatul (mai moale decît pentru tăieţei), se acoperă cu un şerveţel de pînză şi se lasă pentru 15-20 minute. Apoi aluatul se întinde, la 5-7 cm de la margine se pune umplutura grămăjoare mici, se acoperă cu marginea liberă a aluatului, se taie colţunaşii şi se lipesc. Se pun pe un fund presărat cu făină. În apa fierbîndă cu puţină sare se pun colţunaşii şi se dă într-un clocot. După ce colţunaşii se vor ridica la suprafaţă, se mai fierb la foc încet încă 1-3 minute, apoi se scot cu spumiera.
Prepararea umpluturii: Varza şi ceapa se taie fidea, se prăjesc separat pînă sunt gata şi se amestecă. Se adaugă ouăle fierte şi mărunţite, sarea, piperul şi se amestecă.
Ingrediente:
- 600 g carne de porc sau de oi,
- 5 cepe,
- 2 linguri ulei,
- ¾ pahar bulion de carne,
- 4-5 căţei de usturoi,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă de mărar şi leuştean tocată.
Aluat pentru colţunaşi:
- 1½ pahare făină de grîu,
- 1 ou,
- ½ pahar apă,
- sare.
Umplutură:
- 1/3 căpăţînă varză,
- 3 cepe,
- 2 ouă,
- 2 linguri ulei,
- sare,
- piper negru măcinat.
- Важное сообщение для граждан Молдовы в России
- Китай введет безвизовый режим для граждан ряда стран
- Валерий Катрук: "Важно сохранять связь с природой. В этом кроется источник силы, вдохновения и истин…
- Каково место Молдовы в топе самых сильных паспортов
- Как Попшой комментирует информацию о намерении властей ввести визы для граждан России
- Компания DAAC Hermes получила Сертификат доверия как самый честный налогоплательщик ©
- Академик Щетинин о спиртном
- 5 островов, которые прозвали проклятыми и обходят стороной (+Фото)
- Новинки сельхозтехники от ATC-Agrotehcomerț на выставке TehAgroFest 2024 ©
- 264 часа без сна: блогер попытался установить мировой рекорд — почему это опасно и бессмысленно?
- Научно доказано: какая музыка способна избавить от депрессии?
- У вас немеют руки по ночам? Это не возраст!
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1456
- Populația:
- 9334 locuitori
Chiţcani este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mereneşti, Chiţcani și Zahorna. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Căușeni și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Chiţcani alcătuia 9334 de locuitori în anul 1989. Satul Chiţcani a fost menționat documentar în anul 1456.
Comments
(0)