20 octombrie 2010, 14:52 views 53235

Saralie cu varză

Ingrediente:

Pentru aluat:

Pentru umplutură:

  • ½ căpățână de varză,
  • 3 cepe,
  • 1 ou,
  • 3 linguri ulei,
  • 3 linguri de apă,
  • sare,
  • 2 linguri de verdeaţă de pătrunjel şi mărar tocate (la dorinţă).

Prepararea aluatului:

Preparaţi aluatul pentru plăcintă, împărţiţi-l în bucăţi de mărime medie. Întindeţi foile subţiri, iar apoi pe pânză până la grosimea unei foi de papirus, uscaţi puţin foile, ungeţi-le cu ulei, puneţi una peste alta câteva straturi, repartizaţi umplutura pe toată suprafaţa unsă. Se rulează, se taie  în bucăţi de 15-17 cm, care se pun apoi într-o tavă unsă cu ulei cu sutura în jos, capetele se unesc în forma literei S, se unge cu gălbenuş. Se dă la cuptor la temperatura de 220-240 grade. Produsul gata se unge cu unt topit (la dorinţă).

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1978
Populația:
1525 locuitori

Bugeac este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Bugeac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de municipiul Comrat și la 97 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1525 de oameni. Satul Bugeac a fost înființat în anul 1978.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.