19 octombrie 2010, 17:54 views 63424

Saralie cu brînză (varianta 2)

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”.

Pentru umplutură:

  • 250 g brînză de vaci (uscată),
  • 2 linguri unt,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri fructe glasate tăiate mărunt,
  • 1 linguriţă sare,
  • 5 linguri ulei.

Mod de preparare:

Se prepară foi de aluat după receta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”, foile se usucă puţin, se stropesc cu unt topit, se pun cîteva una peste alta. Pe toată suprafaţa foii se împrăştie umplutură. Ridicînd marginea şerveţelului se răsuceşte rulada, se taie bucăţi cu lungimea de 15-17 cm, se pune într-o tavă unsă cu ulei cu cusătura în jos şi se răsuceşte în formă de litera S. Saraliile se dau la cuptor, cînd sunt gata se ung cu unt.

Prepararea umpluturii: Brînza se dă prin sită, se adaugă celelalte ingrediente si se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
90 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Octeabri din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 175 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca alcătuia 90 de oameni în anul 2012. Satul Alexandrovca a fost întemeiat la mijlocul secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.