20 octombrie 2010, 11:59 views 42583

Ruladă cu vişine

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 3 pahare făină de grîu,
  • 1 ou,
  • 2/3 pahar untură de porc,  
  • ½ pahar apă,
  • ½ lingură oţet,
  • 1 linguriţă de zahăr tos.

Pentru umplutură:

  • 4 pahare vişine (fără sîmburi),
  • ½ pahar zahăr tos.

Mod de preparare:

Se amestecă oul, a treia parte de untură, apa caldă şi oţetul. Se adaugă făina şi se frămîntă aluatul. Se împarte în 3 părţi egale, se formează bile, se ung cu o jumătate din untura care a rămas şi se pun la rece pentru 15-20 minute. Apoi se întind 3 foi subţiri de aluat, se stropesc cu untura topită, se pun vişinele şi se presară cu zahăr tos. Se formează rulade şi se pun într-o tavă unsă cu untură. Se coc la temperatura de 220-230°C. Cînd sunt gata, ruladele se taie bucăţi şi se presară cu zahăr tos.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1866 locuitori

Zberoaia este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Zberoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1866 de oameni. Satul Zberoaia a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.