20 octombrie 2010, 10:19 views 82400

Babă neagră

Ingrediente:

  • 1 pahar de făină de grîu,
  • 8 ouă,
  • 1 lingură de zahăr,
  • 2 linguri de miere,
  • 1 pahar de lapte,
  • ½ pahar de ulei vegetal,
  • 2-3 picături de suc de lămîie.

Mod de preparare:

Batem ouăle cu zahăr, adăugăm uleiul, mierea, bicarbonat de sodiu stins în suc de lămîie, lapte de temperatura camerei, făină, amestecăm bine. Aluatul trebuie să fie ca smîntîna groasă. Într-un ceaun uns cu ulei se pune aluatul, se dă la cuptor (încălzit, în prealabil) să se coacă la temperatura de 180 grade timp de 40-45 minute Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn – la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1495
Populația:
10196 locuitori
Logo

Rezina este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rezina. Amplasat în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Rezina se află la o distanţă de 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 10196 locuitori. Localitatea Rezina este atestată documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.