Babă neagră
Ingrediente:
- 1 pahar de făină de grîu,
- 8 ouă,
- 1 lingură de zahăr,
- 2 linguri de miere,
- 1 pahar de lapte,
- ½ pahar de ulei vegetal,
- 2-3 picături de suc de lămîie.
Mod de preparare:
Batem ouăle cu zahăr, adăugăm uleiul, mierea, bicarbonat de sodiu stins în suc de lămîie, lapte de temperatura camerei, făină, amestecăm bine. Aluatul trebuie să fie ca smîntîna groasă. Într-un ceaun uns cu ulei se pune aluatul, se dă la cuptor (încălzit, în prealabil) să se coacă la temperatura de 180 grade timp de 40-45 minute Gradul de pregătire al produsului se determină cu ajutorul beţişorului de lemn – la străpungere pe el nu trebuie să rămînă aluat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1495
- Populația:
- 10196 locuitori
Rezina este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rezina. Amplasat în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Rezina se află la o distanţă de 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 10196 locuitori. Localitatea Rezina este atestată documentar în anul 1495.